Istoria parfumului

Momentan acest titlu nu se află în stoc. Intră în pagina de produs, și alege să fii notificat prin email când reintră în stoc!


Cartea practică "Istoria parfumului" a fost publicată pentru prima dată în 2014 de către editura Riverhead. Cine putea sta în spatele unei cărți ce îți descrie în pași lenți și atenți cum a apărut parfumul, decât un parfumier? Mandy Aftel este cea ce ne va transporta în această călătorie minunată ce ne va dezvolta simțurile până la cele mai înalte cote. Ea s-a născut în 1948 în Detroit, iar facultatea a făcut-o în Michigan. A studiat engleza și psihologia și a obținut o diplomă de master în consiliere cu ajutorul căreia și-a deschis propriul cabinet în Berkeley. Cariera de scriitoare a început în 1986 când a publicat o biografie a artistului Bryan Jones, iar în timp ce o scria se gândea cum ar fi fost dacă acesta ar fi fost parfumier. Atunci și-a dat seama că are un nou hobby și a căutat cărți vechi, de colecție, despre arta de a face parfum. După ce s-a documentat bine a scris propria sa rețetă, în 2001 cu titlul de Essence and alchemy. A fost extrem de apreciată, chiar și cei mai răi critici i-au acordat note maxime. A fost un îndemn pentru companiile mari să folosească produse naturale și a reușit să câștige premiul Richard B. Solomon. În 2000 a lansat și propriul lanț de parfumuri, primul model numindu-se Grandiflorum. A fost catalogată de Vogue ca fiind unul dintre cele mai bune esențe naturale și a reușit să uimească întreaga planetă. Când în 2014 a publicat cartea "Istoria parfumului" a reușit să adune și mai mulți fani, printre care vedete precum Madona sau Leonard Cohen. A distrus toate miturile care existau și a creat o noua istorie ce la noi în țară a fost publicată pentru prima dată în 2015 de editura Baroque Books and Arts. Pe lângă arta parfumurilor, s-a ocupat și de esențele culinare, astfel în 2004 a publicat o carte în acest sens alaturi de bucătarul Daniel Patterson. În 2017 a scos o nouă ediție ce explica mai pe larg teoriile de bază ale mirosurilor și aromelor. Sloganul a fost "Învață să orchestrezi ingredientele în combinații delicioase fără să te gândești la asta, darămite să vorbim despre asta." așa că nu mai sta pe gânduri și acordă-i șansă de a te purta pe aripile acestei arte minunate.


sus