Marian Keyes este una dintre cele mai căutate scriitoare americane, iar romanele sale sunt renumite pentru aerul sensibil și plin de culoare. Primele sale scrieri sunt pline de umor și portretizează societatea contemporană, iar personajele sunt prinse într-un joc teribil, de-a șoarecele și pisica, iar lumile se întrepătrund magistral.
După cum ne-a obișnuit, autoarea reușește să aducă în prim plan mai multe personaje, parcă desprinse din lumea magică a revistelor mondene. Fel și fel de personaje curioase și curajoase se perindă prin poveștile semnate de Marian Keyes. Adesea, autoarea se inspiră din oamenii pe care îi cunoaște și este dornică să descopere întotdeauna locuri și civilizații noi.
Cărțile sale sunt o combinație între literatură modernă și ficțiune, povești fantastice, despre lux și opulență, despre ascensiune în lumi greu de accesat, despre muncă și determinare, despre prietenii și rivalități.
Cartea de față este o mărturie modernă nemaipomenită, care aduce în prim plan lumea fascinantă a modei și care ne invită la o călătorie deosebită dincolo de orizonturile noastre. Autoarea ne invită să părăsim zona de confort și să facem, astfel, cunoștință cu o lume plină de strălucire și populată de tot felul de personaje interesante.
În culise, departe de ochii paparazzilor, departe de interviuri și emisiuni, departe de camere de filmat, de podiumuri și reclame, femeile care lucrează în această industrie sunt umane, simple și măcinate de fel și fel de angoase, ca toți muritorii de rând. Deși călătoresc enorm, au parte de tratamente speciale oriunde se duc, au sume cu multe zerouri în conturi și nu par a duce lipsă de nimic, acestea poartă cu sine drame emoționale puternice, ascund iubiri și trăiri contradictorii, dar și fel și fel de traume, pe care știu să le ascundă sub un generos strat de machiaj. Luminile reflectoarelor pot ascunde, adesea, povești de viață nemaipomenite, iar când acestea ies la iveală, publicul este realmente șocat.
Suntem obișnuiți ca oamenii să nu se arate vulnerabili în public, ci numai sclipitori și plini de bucurie. Credem, din vina rețelelor sociale și a presiunii pe care societatea o exercită asupra noastră încă din copilărie, că a-ți arăta suferințele și momentele grele, este o dovadă de pură slăbiciune. Violența domestică, alcoolismul, anxietatea, traumele din copilărie, dependența de tutun sau orice alte substanțe nocive sunt realități ale erei noastre, realități despre care ne temem să vorbim. În online, toată lumea este fericită, iar viețile tuturor ating perfecțiunea. Nimic mai fals, concluzionează autoarea noastră, care are curajul să facă un tablou extraordinar al societății contemporane.
Cartea este incredibilă, iar în cele 500 de pagini, autoarea ne determină să conștientizăm că nimic din ceea ce vedem nu este adevărat, iar oamenii au diverse măști pe care le poartă în funcție de context și de oamenii pe care îi întâlnesc.
Lucrarea va fi extrem de apreciată la nivel internațional, tradusă în mai multe limbi de circulație internațională și menită să schimbe viziuni. Pe site-ul nostru, la un click depărtare, este disponibilă în mai multe ediții, după cum urmează: Polirom (2005), Polirom (2007).