Scriitor american de renume mondial, Connelly construiește cele mai de preț romane ale sale în perioada sa de maturitate. Inspirându-se din realitatea zilelor sale, din scrierile pe care le-a citit, din oamenii pe care i-a întâlnit și bazându-se pe forța sa de evocare, autorul dă naștere unor povești pline de farmec. Scrierile lui Connelly seamănă între ele, toate urmând același tipar, fiind cumva un mix între acțiune și mister, teroare și nesiguranță, trecut și prezent, vechi și nou.
Nebunia literară pe care o aduce în fața publicului este plină de necunoscut, iar cititorul va fi fascinat de felul în care Connelly își expune personajele. Adesea, îl asemănăm cu Agatha Christie, dar ceva mai modern și inovator. Adesea, el însuși este uimit de succesul pe care îl atinge cu ale sale scrieri. Concret, Connelly este un vizionar absolut, un nebun al generației sale, un artist neînțeles, un maestru al peniței, care reușește să ne fascineze cu creațiile sale absolute. Lumile lui Connelly, se întrepătrund, sunt complicate și pline de trimiteri către religie, spiritualitate și nebunie. Fantezia și misterul sunt cele două constante, iar acestea alternează între ele pe parcursul romanelor. De regulă, autorul este prins între aici și acum și acolo și atunci. Complexitatea acțiunii ne uimește și reușim cu greu să urmărim povestea până la capăt.
Romanul prezent aduce în prim plan povestea lui Haller, același detectiv pe care îl cunoaștem deja din scrierile anterioare. Adesea, eroul este implicat în fel și fel de grozăvii, iar colegii lui de acțiune contribuie la formarea tabloului final. Acum, Haller este din nou implicat într-o serie de cazuri greu de rezolvat, ciudate și pline de necunoscut.
Când mai multe crime se petrec într-un orășel de provincie, Haller împreună cu mai mulți agenți trebuie să elucideze misterul. Un secret teribil din trecut îl urmărește pe Haller și amintirile nu par să îi dea pace. Nebunia se declanșează când se dovedește că evenimentele sunt conectate și victimele cad pradă, se pare, aceluiași criminal sângeros. Fără dovezi, fără martori, fără niciun indiciu, Haller pornește într-o căutare neobosită care fie îi va aduce faima, fie îl va costa viața.
Romanul se complică, autorul aduce în prim plan mai multe personaje, pe care nu le cunoaștem și este destul de dificil să ne adaptăm la noua manieră narativă. Imaginile vizuale descrise alternează cu cele auditive, iar planurile literare suprapun, astfel încât avem parte de o poveste în poveste. Goana lui Haller este neobosită, pericolele sunt la orice pas, iar dușmanii răsar la fiecare colț.
Cartea se aseamănă cu un film de acțiune vechi, iar eroii par desprinși din vremea lui Al Pacino. Connelly știe să evoce imaginea Hollywood-ului de altădată și să cuprindă America în toată splendoarea sa. Decadența și luxul, mizeria și sărăcia sunt contrastele cele mai puternice de care ne lovim de-a lungul scrierii.
Aceasta va fi tradusă în mai multe limbi de circulație internațională și extrem de apreciată de publicul larg. Pe site-ul nostru o găsiți în mai multe ediții, dintre care amintim: RAO (2014), RAO (2010).