Mircea Santimbreanu - Recreatia mare
Scriitor român de renume mondial, recunoscut pentru scrierile sale dedicate copiilor și pentru pledoariile sale pentru viață și natură. Adesea, acesta este asociat și asemănat cu alți scriitori din aceeași branșă, dar originalitatea și stilul său ne vor emoționa și ne vor copleși. 
Este director al editurii Albatros, iar formarea sa academică cu caracter filologic și umanist îl va ajuta să dea viață unor lucrări pline de farmec, care vor dăinui peste veacuri. Multe dintre scrierile sale sunt distribuite masiv în Europa, iar stilul lui va dăinui peste timp.
Recreația mare este una dintre cele mai de preț scrieri din palmaresul autorului, iar personajele sunt mente să ne emoționeze și să ne poarte într-o poveste plină de farmec, culoare și poezie. Natura joacă un rol important în scrierile autorului, iar viața este adusă la rang de artă. Departe de colectivitățile moderne, personajele sunt prinse într-un cadru feeric, care ne face să dăm frâu liber imaginației și dorinței de libertate. Animalele joacă și ele un rol esențial în poveste și fiecare își duce traiul liniștit departe de vacarmul orașelor mari.
Crescut și născut la țară, Sântimbreanu va purta întotdeauna în suflet amintirea gliei strămoșești, iar fericirea de altădată va dăinui peste veacuri. Autorul ne vorbește despre iubire în cea mai pură stare, despre libertate, despre relaxare și despre stilul de viață pur de odinioară. Între muncile câmpului și păscutul vacilor, eroii duc o viață tihnită, parcă într-o perioadă mai calmă și mai liniștită. Revenirea la origini este tema centrală a scrierii, iar personajele se vor plia pe stilul narativ propus de autor.
Imagini vizuale și auditive se succed de la o pagină la alta, iar viața în inima pădurii este descrisă cu lux de amănunte. Ca o compunere realistă, ca un manuscris parcă rupt din palmaresul lui Teodoreanu, scrierea va fi extrem de îndrăgită de critici și, mai ales, de public. 
Realitatea și ficțiunea se vor îmbina magistral și de această dată, iar universul personajelor noastre ne va acapara întru totul. E drept, cartea este destinată cu precădere copiilor, dar va fi îndrăgită de cititorii de toate vârstele. Cartea va fi chiar adaptată pentru o serie de benzi desenate, iar studiourile Disney sunt interesate să transforme cartea într-o ecranizare de mare succes. Numele lui Sântimbreanu este renumit pretutindeni, iar transformarea autorului în scenarist se va produce pe parcurs. Va colabora cu mai multe gazete și ziare locale, cu teatre și edituri renumite, iar cărțile sale vor deveni celebre în întreaga Europă. Deși trăiește în vremuri complicate, autorul își dă frâu liber imaginației și pornește în căutări extraordinare, în pledoarii revelatoare și în trimiteri sacre către alte meleaguri.
El călătorește în afara țării de mai multe ori, iar lumile descoperite vor servi drept surse de inspirație pentru scrierile de mai apoi. Cumva, autorul va alterna între Occident și Orient în operele sale și rezultatul va fi fenomenal. La numai un click depărtare, cartea poate fi găsită în mai multe ediții, după cum urmează: Humanitas (2004), Humanitas (2001), Nemira (2000).


sus