Lucrarea din sfera dezvoltării personale, “Puterea de convingere”, “Succeed and grow rich through persuasion”, în limba engleză, de Napoleon Hill, a apărut în anul 1970, la editura americană, Hawthorn Books Inc, din New York, fiind una dintre cele mai celebre titluri de cărți de dezvoltare personală, scrise de autorul american, o persoană care s-a lăsat influențată în carieră de cunoscutul creator de lucrări din aceași sferă de activitate, Andrew Carnegie.
Opera, care a ajuns să fie reeditată mai târziu în mai multe ediții, prezintă un punct de vedere pertinent în introducere, ce poartă semnătura lui W. Clement Stone, afacerist de succes, cel care oferă o perspectivă avizată îndreptată înspre succesul imediat în mediul de afaceri.
Cartea poate fi asimilată ca fiind un ghid pentru asimilarea factorilor de succes, totul prin puterea de convingere pe care orice persoană o poate avea dacă traseasză câțiva pași simpli, însă foarte importanți, la baza acestei convingeri stând încrederea de în sine, un element de o importanță deosebită în mediul de afaceri, și nu numai.
În România, lucrarea apare în anul 2002, la editura Curtea Veche, din colecția Cărți Cheie, în format broșat, fiind singura editură care publică opera, alte ediții fiind publicate în anii 2012 și 2019, în format broșat, având o traducere în limba română, realizată de Irina Margareta Nistor.
Oliver Napoleon Hill, s-a născut la data de 26 octombrie 1883, în orășelul Pound, de pe coasta vestică a statului Virginia, din Statele Unite, fiind unul dintre cei mai importanți autori de opere motivaționale și din sfera dezvoltării personale, acesta fiind influențat în cariera sa de mai cunoscutul autor motivațional, Andrew Carnegie.
Duce o viață grea, mama sa murind când acesta avea doar zece ani, iar de la vârsta de treisprezece ani, acesta ajunge să lucreze ca reporter la un ziar local.
La începutul secolului XX, Hill, având în spate abilități jurnalistice, intră la “Școala de Drept”, însă, este silit să abandoneze cursurile din cauza problemelor financiare.
În anul 1908, ajunge să fie cunoscut, după ce realizează un amplu interviu cu Andre Carnegie, iar abilitățile sale scriitoricești în această direcție, îl ajută să devină un foarte cunoscut scriitor motivațional.
Chiar dacă, ascensiunea acestuia pare semnificativă, autorul, ajunge în timp să fie acuzat de fraudă, iar o mare parte din interviurile acordate, să fie asimilate ca fiind unele mincinoase.
Printre cele mai de seamă opere semnate de autor, putem aminti de “Calea spre succes”, 1928 sau “Poți să faci propriile minuni”, 1970.
Lucrarea motivațională “Puterea de convingere”, de Napoleon Hill, reprezintă un amplu ghid întru dezvoltarea viziunilor legate de succes în cadrul unei afaceri, totul stând la baza stimei de sine a fiecărei persoane în parte, acesta fiind în viziunea autorului, elementul de bază al desprinderii supremației spre succes.
După cum afirmă și autorul, drumul spre succes, este pavat cu abilități de convingere ce stau la baza forței de a vinde un produs și a aduce mulțumire cumpărătorului.
Cartea însumează mai multe principii desprinse din multitudinea de ediții publicate în trecut de autor, astfel că, W. Clement Stone, pune cap la cap câteva principii importante în introducere.
Cele șaptesprezece principii prezentate în operă, proporționează o viziune bine conturată asupra succesului, aici fiind prezentate pe rând atât detalii ce țin de capacitatea omului de a-și schimba viziunea, de a învăța cum să convingă și să vândă, succesul stând în strângerea unor atribute importante, ce pun omul pe primul loc, viziunea de tip câștig-câștig, fiind întotdeauna elementul referențial desprins din operă.
Finalul operei prezintă o suită de pilde și învățături de succes, elaborate de autor, totul pentru a scoate în relief forța de convingere și în același timp, forța interioară în propriile puteri ale fiecărei persoane în parte.