Filtre:
Edituri
 Nemira(9) Fahrenheit(2) Marabout(1) Timewarner(1) Millennium Press(1) Societatea Adevarul(1) Editura Z(1)
Pret
  mai mic de 5 Lei (3)  5 - 10 Lei (5)  10 - 20 Lei (1)  20 - 50 Lei (1)
An aparitie
19662004
Limba
 Romana(14) Franceza(1) Engleza(1)
Coperti
 Brosate(16)
Colectii
 Nautilus(9) Science Fiction(2) Andromeda(1)

Filtrează
Carti Norman Spinrad
Ordonează
Pagina: 1
Carti Norman Spinrad
Despre Norman Spinrad

Pe 15 septembrie 1940, în New York, s-a născut Norman Richard Spinrad, cel care va deveni scriitorul de science fiction care a creat romanele Visul de fier, Între două lumi, Solarienii, Agentul haosului, Trecând prin flăcări, Maşinăria rock and roll, Deus EX, Oameni în junglă, Visul de fier, Bug Jack Barron, scenarii ale unor episoade din Star Trek - respectiv episodul Doomsday - şi Werewolf.

Copilăria şi-a petrecut-o în perioada Celui de-al Doilea Război Mondial. A absolvit Liceul de Ştiinte din Bronx, iar în 1957 a intrat la Colegiul din New York, pe care l-a absolvit în 1961. În 1966 s-a mutat în San Francisco, apoi la Los Angeles, ulterior la Paris. S-a căsătorit, în 1990, cu scriitoarea N. Lee Wood, de care va divorţa în 2005. Cuplul nu a avut copii. Norman Spinrad a fost preşedintele Asociaţiei Scriitorilor de Science Fiction şi Fantasy din America între anii 1980-1982 şi 2001-2002. În plus, a fost şi realizatorul unor emisiuni de radio, a lucrat în producerea unor videoclipuri muzicale, a şi cântat în două înregistrări ale chitaristului şi compozitorului Richard Pinhas - membru al trupei Heldon, care şi-a luat numele din romanul Visul de fier -  şi a participat la câteva emisiuni de televiziune din Franţa.

Prima lucrare publicată a fost povestirea The Last of the Romany, în 1963, în revista Analog. Visul de fier, apărut în 1972, a câştigat Premiul Apollo. Intenţia de a ofensa în acest roman a fost evidentă, cadrul povestirii prezentând situaţia în care Adolf Hitler, eşuând ca politician, se mută la New York şi devine un scriitor de literatură la modă, autor al romanului Lordul svasticii în care un alter-ego al lui Hitler, numit Feric Jaggar, cucereşte întreaga lume, după care îşi îndreaptă atenţia spre stele. Restul cărţii este critica lui Norman Spinrad la adresa fictivei cărţi a lui Hitler. Lucrarea a fost interzisă în Germania timp de opt ani, după care vânzarea ei a fost permisă, însă condiţionată de interzicerea afişării cărţii sau coperţii ei. În 2003 a câştigat Premiul Utopia, o recunoaştere a realizărilor sale scriitoriceşti îndelungate, distincţie oferită de Festivalul Internaţional Utopiales din Nantes, Franţa.

sus