Olimpian Ungherea se naște pe 1 iulie 1937 în comuna Jugureni din Prahova. A obținut licența în Științe juridice, apoi masterul în Criminologie, iar asta a fost ca un vis împlinit pentru el. Urmează apoi cariera de ziarist și redactor pentru revista Pentru Patrie a Ministerului de Interne, astfel cerândui-se colaborarea pentru numeroase alte redacții. În 1976 are loc și debutul în literatură cu opera "Bătrâna domnișoară n-are alibi" care i-au adus mii de cititori. Făcând parte din lumea secretă a crimelor, acesta s-a inspirat întotdeauna din fapte reale, cazuri la care a lucrat sau povești auzite de la colegii săi. În 1999 decide să devină mason și intră în gruparea Meșterul Manole, iar în 2005 devine redactor șef la Institutului pentru Studii si Cercetari Masonice.
Printre cele mai cunoscute cărți se numără: Clubul cocoșaților, Pădurea cu plopi argintii și Puterea magică a cuvântului.
Lucrarea "Prețul tăcerii" a fost publicată pentru prima dată de către editura Phobos în anul 2002, ediție ce o puteți găsi pe site-ul nostru cu sau fără autograf.
E lucru mare când un comisar începe să se confeseze cu privire la ceea ce a făcut. De această dată Andrei Zavera va fi cel ce va încălca normele și ne va vorbi pe șleau despre ceea ce se întâmplă în București. Lumea era o junglă în care sângele și cadavrele deja deveniseră ceva normal. Regula era: furăm sau vom fi furați, așa că fiecare se descurca cum putea. Jocurile politice nu lipseau nici ele din peisaj, mai ales că în acea vreme casele și pământurile erau ale lor. Speranța era singurul fir de ață de care se mai puteau agăța romanii era faptul că într-o bună zi totul va fi bine. Secara avea 40 de ani, avea răbdarea unui melc și inteligența unui geniu, era grăsuț dar bine așezat și nu lăsa nici un caz nerezolvat. Mersese și prin mahalale și prin zonele de lux, însă cel mai important pentru el era să ajute nevoiașii măcar atât cât putea și el. Confesiunile sale nu sunt doar niște cazuri pe care le povestește, ci niște pilde pe care toată lumea mică sau mare trebuie să le citească.