Una dintre cele mai puternice scrieri despre înțelegerea ființei omenești, avea să aibă încasări colosale, iar numele scriitorului va deveni cunoscut pretutindeni. Cumva, de această dată, acesta se concentrează pe relația individ-divinitate și scrie cu patos despre maniera în care credința ne influențează viața. De-a lungul timpului, au fost numeroși teoreticieni care au căutat dezvoltarea prin credință și au expus cu putere reguli de dezvoltare spirituală. Prin urmare, suntem prinși într-un tumult extraordinar, iar publicul are puterea de a răscoli ideile autorului și de a le înțelege.
Ființa umană este complexă, iar credințele în vechi cutume și idei există la baza tuturor popoarelor. În ascensiunea noastră, avem de-a face cu fel și fel de situații în care nu știm cum să reacționăm. Pentru asta, adesea, apelăm la intuiție și ne bazăm la credință. Suntem credincioși și luăm vindecarea spirituală ca un plan bun de urmat vreme îndelungată. Fiecare idee, fiecare pas pe care îl facem, este cumva ghidat de o forță superioară nouă.
Autorul ne vorbește despre nemurire și despre tendința generației tinere de a sfida moartea și de a apela la fel și fel de tratamente minune pentru a găsi rețeta tinereții veșnice. De fapt, corpul îmbătrânește și se deteriorează în ciuda celor mai bune tratamente. Cumva, singurul care poate rămâne mereu tânăr este sufletul. Sufletul este și el purtat în nenumărate bătălii, iar dramele noastre sunt asimilate de cămările neștiute ale inimii noastre. Cu credință putem trece peste orice obstacol, consideră scriitorul. Toate acestea sunt aduse în prim plan în această lucrare a sa, acre servește ca o sinteză a propriilor experiențe. Cartea este, mai mult, o mărturisire personală a autorului, care are o forță de evocare nemaipomenită. El reușește să ne aducă în prim plan noi idei despre spiritualitate și religie, să ne arate latura pozitivă a lumii și să ne expună idei și noțiuni despre credință. Face fel și fel de trimiteri și explică că religia a avut diverse forme de-a lungul timpului și a fost înțeleasă adesea greșit.
Este criticat pentru felul în care se raportează la fapte și evenimente istorice, dar mai ales pentru maniera simplă în care își așterne ideile. Creativitatea sa vine ca un scut, ca o formă de apărare în fața lumii și ca o manieră de dezvoltare extraordinară. Fiecare capitol al acestei lucrări aduce noi învățături pentru public. Autorul este concentrat pe relația dintre individ și divinitate și pe felul în care omul este influențat, de-a lungul vieții sale, de fel și fel de evenimente, care îi vor marca existența mai apoi. El vorbește și despre superstiții, despre idei și forme, despre oameni și despre trecut – iar aceste teme sunt de larg interes pentru public.
Scrie toate acestea pentru a se elibera de o formă de catharsis și este uimit să vadă succesul pe care îl poate avea manuscrisul său. Pe site-ul nostru, cartea poate fi găsită în mai multe ediții, după cum urmează: ERC Press (2016), Adevăr Divin (2009).