Reteta fericirii

Momentan acest titlu nu se află în stoc. Intră în pagina de produs, și alege să fii notificat prin email când reintră în stoc!

Alte titluri publicate de același autor:


Paul Dolan - Reteta fericirii
Paul Dolan s-a născut pe 10 mai 1968 la Londra și a fost singurul din familia sa care a reușit să termine studiile. A obținut doctoratul cu o lucrare numită "Probleme în evaluarea sănătății" la Universitatea din York apoi a început studiile în acest domeniu. A avut peste 30.000 de articole despre bunăstare, știință comportamentală și sănătate, însă numai trei cărți scrise. Totuși acestea au ajuns un reper în domeniu și dogmele lor au fost răspândite în toată lumea. Manifestele sale asupra societății au fost uneori criticate aspru, dar asta numai pentru faptul că a fost sincer și nu a lăsat nimic neevaluat.
Cartea "Rețeta fericirii" a apărut pentru prima în 2014 la editura americană Hudson. In limba română apare la editura Litera în 2016 și 2019.
Dacă ai fi obligat să faci lucrul tău preferat în fiecare zi, oare peste ceva timp l-ai mai vedea la fel de extraordinar? Răspunsul este nu, nu ai cum să faci ceva la nesfârșit și să îți aducă la fel de multă plăcere. De ce? Pentru că nu e la fel de important să simțit bucurie pe cat e să avem un scop. Atunci când facem orice fel de activitate, trebuie să aibă sens pentru noi. De exemplu, atunci când jucăm un joc trebuie să îl înțelegem - sensul, să câștigăm - scopul și să ne placă - bucuria.
Fiecare zi este un amestec de fericire și tristețe, suntem fericiți să ajungem acasă și să urmărim serialul preferat dar nu merge platforma, sau suntem triști să ne trezim dimineață pentru a merge la muncă dar fericiți când vine salariul. Pentru a profita la maxim de viață, trebuie să alterăm totul și să învățăm să trecem peste momentele grele. În cele din urmă fericirea înseamnă să te simți bine pentru o lungă perioadă de timp iar bucuria este doar pentru moment, așa că învață să te bucuri pentru tot restul vieții.


sus