Paul Stewart a ajuns de-a lungul timpului să fie iubit de copii dar și de adulți. S-a născut în iunie 1955 la Londra și toată copilăria a urât matematica dar a iubit limba engleză. A părăsit școala în adolescență și a zburat în Grecia câteva luni, unde a avut mai multe meserii, de la ospătar până la culegător de portocale. S-a înscris apoi la Universitatea Lancaster unde a studiat scrierea creativă și a obținut și un master în acest domeniu. Se mută în orașul german Heidelberg unde timp de trei ani va preda limba engleză, apoi un an în Sri Lanka unde a avut aceeași meserie. În 1990 se întoarce în Anglia și decide să își încerce norocul în literatură. În 1991 apare primul său roman, The thought domain care se va bucura de un oarecare succes. Începe apoi să scrie cărți pentru copii, cum ar fi Bulgăraș de primăvară, Vânătorul de furtuni sau Cronicile lumii de margine și cu această ocazie câștigă numeroase premii. Pentru majoritatea cărților sale a colaborat cu Chris Riddell ce este ilustrator. A fost colaborare la prima vedere pentru că fiecare dintre ei avea nevoie de serviciul celuilalt așa că până și în ziua de azi sunt mereu împreună.
Cartea pentru copii "Dorința iepurașului" a fost publicată pentru prima dată în anul 2001 la editura Andersen Press. În limba română apare la editura Trei în 2003 și 2013.
Cel mai bun prieten al iepurașului este ariciun însă nu prea pot petrece timpul împreună. Iepurașul este treaz ziua, ariciul noaptea, și uite așa de abia reușesc să facă lucruri împreună. Într-o zi iepurașul și-a pus o dorință, a vrut ca ariciul să stea treaz ziua, și s-a împlinit doar că nu așa cum s-a așteptat. Într-o zi a început o ploaie cum nu a mai fost demult iar vizuina lui a fost inundată, apa s-a tot ridicat și dealul pe care stătea a fost transformat într-o insulă. Prima sa grijă a fost ariciul și a strigat după el să vadă dacă este bine iar ariciul la rândul său era îngrijorat în privința lui. Ariciul a trecut înnot lacul pentru a ajunge la prietenul său iar iepurașul a rămas cu gândul că dorința sa a cauzat problema.
Nu este doar o carte pe care o citim micuților înainte de culcare ci una despre prietenie, distracție și înțelegere. Niciodată nu trebuie să ne dorim ca cineva să fie altfel pentru că asta poate avea repercusiuni, trebuie să acceptăm oamenii și ființele așa cum sunt. Ilustrațiile prezente sunt încântătoare și arată fauna așa cum e ea. Porcii pot fi spinoși însă sub spini să aibă blăniță moale și pufoasă, așa că nu judecați după aparențe pentru că de multe ori pot fi greșite.