„Dragostea” este unul dintre romanele mai puțin cunoscute ale autorului Paulo Coelho. Apărut pentru prima dată în 2014, manuscrisul este un elogiu adus iubirii, un fascinant itinerariu filosofic. Coelho este un artist autentic, născut pe tărâmuri exotice, pline de culoare și cultură, va călători în întreaga lume pentru a-și potoli setea de cunoaștere. Rebel, tânăr și neliniștit, adept al mișcării Hippie, apolitic, Coelho găsește refugiul în scris. Astfel, de la vârste fragede începe să creioneze diferite povești, să își găsească inspirația în viața simplă din Brazilia și modelele în oamenii care îl înconjoară. Cunoaște succesul rapid și ajunge la inima publicului prin metaforele sale și prin filosofia de viață incredibilă.
Părăsește devreme patria natală și hoinărește prin bătrâna Europa fără vreun țel anume. De-a lungul timpului, Coelho întâlnește oameni care îi vor schimba percepția despre viață și viitor, cunoaște dezamăgirea și dragostea, dar mai presus de toate, își găsește menirea. Astfel, primele sale romane se vând într-un timp record, iar numele autorului capătă o importanță deosebită. Bazându-se pe amintirile personale și pe cercetările amănunțite, Coelho dă naștere unor povești incredibile, ficționale, dar de un realism debordant.
Deși cele mai însemnate opere ale sale vor fi „Alchimistul”, „Învingătorul este întotdeauna singur” sau „Veronika se hotărăște să moară”, brazilianul va aduce în atenția cititorului și romane mai puțin mediatizate.
Astfel, romanul „Dragoste", apărută în 2009, este o epopee deosebită, un manuscris despre iubire în toate formele sale. Urmând tiparul standard al scrierilor sale, opera se deosebește printr-o coloristică magistrală. Fără să conțină acțiune susținută sau pasaje de suspans, romanul lui Coelho devine un abecedar al literaturii.
Este interesant de amintit faptul că, deși opera este redactată într-un limbaj simplu, iar lectura este ușor de parcurs, scriitorul folosește metafore și cuvinte cu sensuri duble. Metaforele folosite de Coelho sunt de o frumusețe deosebită, iar scurtele pasaje descriptive sunt utilizate pentru a întregi tabloul final. Personajele lui sunt multiple și vin din mai multe categorii sociale.
Scriitorul nu urmărește doar iubirea romantică, dintre un bărbat și o femeie, el analizează și alte tipuri de dragoste. Astfel, ne este prezentată iubirea dintre frați, iubirea dintre părinți și copii, dar și iubirea dintre prieteni. Culegerea de sentimente pe care o aduce autorul în fața publicului este simplă, dar specială. Puterea de evocare a scriitorului este foarte puternică, iar reflecțiile sale vor reprezenta sursă de inspirație pentru alți autori.
Cartea va fi tradusă în peste treizeci de limbi de circulație mondială, iar succesul va fi garantat. Experții în literatură îl vor clasa pe Coelho în rândul celor mai importanți scriitori ai secolului al XX-lea. La doar un click distanță, pe site-ul anticariatului nostru, sunt disponibile mai multe ediții ale romanului, dintre care amintim: Humanitas (2009).