Poate mulți dintre voi ați auzit măcar odată despre cum realismul american al secolului al XIX-lea a fost marcat de romancierul Philip Roth. Acesta s-a născut pe 19 martie 1933 într-o familie de evrei emigranți și a avut o copilărie fericită în acea comunitate. Acest episod al vieții și rudele sale destul de interesante au fost adesea subiectul romanelor sale. Urmează cursurile de literele ale Universității Rutgers și cele ale Universității Bucknell și apoi începe să scrie articole pentru Universitatea din Iowa. Văzând că se pricepe destul de bine, decide să se mute la New York pentru a deveni scriitor iar în 1959 apare prima colecție de nuvele numită "Goodbye, Columbus".
A scris peste 26 de romane și nuvele iar pe această cale a reușit să obțină Premiul Pulitzer în 1998 și Premiul Franz Kafka în 2001, printre alte premii mai puțin cunoscute la nivel global.
Romanul ”Animal pe moarte” a fost publicat de către editura Houghton Mifflin în 2001, în limba engleză. Pe site-ul nostru poți găsi ediția oferită de editura Apostrof din 2001 și edițiile Polirom din 2006 și 2012.
David Kepesh este profesor de studii culturale la o renumită universitate din New York. Acum 8 ani a avut o aventură cu o studentă pe nume Consuela Castillo și își amintește cât de frumoasă era și cum îl făcea să se simtă în al nouălea cer. Chiar dacă a mai avut astfel de aventuri, ea era diferită, era matură și avea acel ceva, tocmai de aceea a devenit obsedat de frumusețea ei și gelos din cale afară că ar putea fi muză și pentru alt bărbat.
Relația lor devine mai pasională pe zi ce trece și devin mai sinceri și dedicați unul altuia iar David reușește să reziste cu brio altor ispite. Cu toate acestea apreciază foarte mult mișcarea din anii `60, Merry Mount, care punea preț pe libertate, schimb de parteneri și iubirea aproapelui. Filosofia sa despre viață nu era una greșită, era una momentan neacceptată de majoritatea și de aceea el nu avea prieteni, avea doar oameni care să îi dea dreptate. După o relație cu studenta Carolyn Lyons, află că aceasta are o dispută cu fiul său, Kenny, pe care îl crede un măgar. În această relație amoroasă însă, totul se năruie când Carolyn vede ci ochii săi cum David o înșală cu Consuela. Cea din urmă, îl invită la petrecerea sa de absolvire dar refuză spunând că va fi cu siguranță ridiculizat de părinții ei din cauza vârstei pe care o are. Se despart iar acest episod este unul devastator însă în noaptea de revelion femeia îl sună și se reîntâlnesc pentru puțin timp. Fiind în spital, Consuela îl sună pentru a-i cere să îi alunge team dar David își dă seama că acest cerc vicios nu are să se termine niciodată dacă va păși acolo.
Romanul a fost adaptat în pelicula cinematografică ”The elegy” care a avut premiera în 2008 în regia lui Isabel Coixet.