Una dintre cele mai importante influențe ale realismului american din secolul trecut a fost chiar Phillip Roth, care, chiar dacă nu a scris prea mult, a reușit să obțină un palmares interesant de premii.
Totul a început în 1959 când a publicat prima sa colecție de nuvele "Goodbye, Columbus" care a fost extrem de apreciată dar a creat și unele controverse în comunitatea evreiască din America. Și el provenea dintr-o familie de evrei emigranți dar îi plăcea să facă glume pe seama asta și să scrie opere satirice la adresa lor. Așa a ajuns și tatăl său să fie întruchipat în unul dintre personajele des întâlnite în operele sale. A fost un călător, mai întâi în Praga pentru a-l studia pe Kafka și mai apoi în Londra pentru a-și vizita viitoarea soție.
Printre cele mai cunoscute opere se numără "Portnoy și complexul său" "Teatrul sabatului" și "Viața mea de bărbat" care s-au vândut în milioane de exemplare și au fost traduse în peste 30 de limbi. Bonus, pe lângă tot succesul literar, Roth a avut și succes scenic. Multe dintre romanele sale au fost transpuse de-a lungul timpului în filme sau seriale, iar la unele dintre ele a avut grijă să fie chiar în spatele scenei.
Romanul ”Viața mea de bărbat” a fost publicat pentru prima dată în limba engleză de către editura Holt, Rinehart and Winston în 1974. Dacă dorești să citești o ediție în limba română, pe site-ul nostru le poți găsi pe cele oferite de editura Polirom din 2008 și 2014.
O parte de adevăr și o parte de imaginație, de asta vom avea parte în următoarea povestire ce ne va deschide ochii cu privire la mariaj și divorțuri. După ce terapia sau plimbările s-au dovedit inutile, Tarnopol a decis că este timpul să se exteriorizeze scriind despre ceea ce i s-a întâmplat. După ce soția sa a murit, mulți ani a rămas obsedat de mariaj și pe lângă asta, viața sa artistică nu prea mai merge cum plănuia. O găsește pe Maureen, o femeie ce avea să îi schimbe sensul vieții, pentru că nu după mult timp aceasta își falsifică sarcina doar pentru a se căsători cu el. Când află, încearcă să divorțeze însă toți banii pe care îi strânsese în acest sens au fost cheltuiți pe terapia care nu a dat roade. Neștiind cum să scape din această escrocherie, Tarnopol va face o faptă ce nu îi va prii în anii ce vor urma, o faptă ce va trebui să o descoperi singur.