Povestile bucatariei romanesti

Edițiile aflate acum în stocul anticariatului PrintreCarti.ro - Comandă online!

Alte titluri publicate de același autor:

Radu Anton Roman - Biblioteca de bucate (7 volume) Vezi detalii Radu Anton Roman - Biblioteca de bucate (7 volume) IN STOC Pret: 150,00 Lei
Radu Anton Roman - Biblioteca de bucate (7 volume) Vezi detalii Radu Anton Roman - Biblioteca de bucate (7 volume) IN STOC Pret: 150,00 Lei
Radu Anton - Probleme de mecanica -40% Vezi detalii Radu Anton - Probleme de mecanica IN STOC Pret: 18,00Lei 10,80 Lei

Radu Anton Roman - Povestile bucatariei romanesti
Cunoscut îndeosebi pentru show-urile sale culinare, Radu Anton Roman este o figură reprezentativă a societății sale și o personalitate extrem de apreciată. Se mută de timpuriu la București, fiind de loc din Făgăraș, și va urma cursurile facultății de Drept, dar nu va profesa niciodată în această direcție. Este pasionat dintotdeauna de gastronomie și lectură, iar primele sale scrieri vor merge în această direcție. Lucrează chiar și slujbe mărunte pentru a se întreține la capitală, dar ulterior se dedică întru totul scrisului și lecturii. Colaborează cu mai multe gazete și chiar cu mai multe posturi de televiziune și nu se sfiește să facă fel și fel de confesiuni personale. După moartea mamei sale, care suferea de cancer, dedică o bună parte gastronomiei, iar cariera sa se îndreaptă mai mult spre această direcție. Are nenumărate rețete de la mamă, pe care le promovează la tv sau în lucrările sale. Este carismatic și plin de umor, iar publicul îl îndrăgește numaidecât. Este jovial în prezentările sale, plin de viață, cuceritor, iar gospodinele de pretutindeni vor fi de-a dreptul cucerite de acesta.
Lucrarea de față este una dintre cele mai apreciate din palmaresul lui și ne poartă prin bucătăria tradițională românească, cucerindu-ne cu preparate dintre cele mai căutate și mai apreciate. Treptat, el dezvoltă fiecare rețetă în parte și este mândru că face parte din această patrie plină de tradiții și mâncăruri savuroase. E drept, interpretează unele rețete și le oferă o notă personală, iar rezultatul final va fi unul de-a dreptul fantastic. La câteva luni de la apariția cărții, va fi invitat în mai multe emisiuni culinare pentru a o promova, iar succesul îi sporește considerabil. Acum, numele său este cunoscut și peste hotare. Mărturisește că, de mic, l-a pasionat gastronomia, dar nu a îndrăznit să își adune ideile și să le prezinte în fața lumii. Este curajos și curios din fire, la fel ca și rețetele sale.
Publicul va fi cucerit și se va adapta la stilul său gastronomic. Într-o vreme, una dintre emisiunile sale a ajuns în topul audiențelor pe grila tv. E curios să constatăm că un bucătar poate deveni atât de apreciat. Numai că, Anton Roman nu este numai un bucătar, ci li un scriitor apreciat.
Dincolo de rețetele sale, reușește să scrie și fel și fel de jurnale care conțin informații prețioase și pe care le-a sintetizat și le-a adus în fața unui public curios. Este apreciat pentru răbdarea cu care își explică munca, pentru interesul pe care îl acordă, dar și pentru felul în care se raportează la bucătăria noastră tradițională. Rețetele și scrierile lui în genere nu sunt simple, ci complexe și tocmai bune de pus în aplicare.
Scrierea lui va fi tradusă în mai multe limbi de circulație internațională și chiar distribuită în alte state. Va fi o mare surpriză pentru el să își vadă munca atât de apreciată. Pe site-ul nostru, la numai un click depărtare, cartea poate fi găsită în mai multe ediții, după cum urmează: Univers (2001), Univers (1999).


sus