Autor de renume mondial, cunoscut pentru o serie de scrieri cu puternică tentă filozofică, se va remarca prin valorificare naturii și prin ideile sale pline de viață. Spre deosebire de cei pasionați strict de latura științifică, precum Asimov, Bernard va reuși să îmbine mai multe părți și să aducă în fața pubșicului lucrări deosebite. Interesul său pentru realitate și pentru istorie îl va ajuta să își contureze diferit romanele și să se adreseze unui public numeros. Este atras de știință, de latura oscură a acesteia și reușește să ne impresioneze prin capacitatea sa de adaptare la nou.
Cartea de față este plină de neprevăzut, iar personajele sunt inspirate din realitatea pe care o trăiește, dar și din poveștile pe care le citește de-a lungul vremii. Cumva, el se inspiră și caută să inspire pe ceilalți. Titlul scrierii este ales cu atenție, iar latura spirituală a autorului iese acum la iveală mai puternic ca niciodată. Credința în forța naturii este bine definită, iar iluziile pierdute ale personajelor sunt treptat descrise, iar emoția dăinuie pe tot parcursul scrierii. Comparat ba cu Asimov, ba cu Osho, Bernard are puțin de la fiecare, iar publicul va descoperi adevăratele sale calități.
Cartea este plină de mister și menită să aducă o nouă viziune asupra vieții pe pământ. Aici, unde totul ete efemer, unde nimic nu dăinuie în timp, viața se măsoară în cliple, iluzii și visuri de împlinit. Aici totul curge ba lin, ba tumultos, iar eroii sunt prinși într-un vacarm nemaipomenit, care lasă urme adânci în sufletele celor implicați. Cartea va fi tradusă și reeditată în nenumărate rânduri. Numele autorului va căpăta faimă mondială, iar ulterior el va deveni unul dintre cei mai căutați ai veacului său. Nimeni nu se aștepta la o așa amploare a lucrării.
Treptat, ideile scriitorului se vor contopi cu așteptările personajelor, povestea ne va emoționa și ne va determina să ne dorim să cunoaștem și alte laturi ale lui Bernard. Misterul se împletește acum cu thriller-ul, iar drama cu romantismul. Călcăm pe un tărâm sacru, lucrăm la mințile noastre și încercăm să ne adaptăm la mersul alert al scrierii. De asemenea, autorul vorbește despre singurătatea individului într-o lume suprapopulată. Astfel de teme au mai fost tratate, de-a lungul timpului, dar acum tema este analizată pe deplin.
Treptat, înțelegem că autorul nostrum nu dorește ca scrierea sa să fie încadrată în rândul celor motivaționale, desi are o puternică înclinație în această direcție. Ea poate fi privită ca un manual al individului, care se întâlnește față-n față cu forța copleșitoare a naturii și care este nevoit să facă față unor situații misterioase și dramatice.
Pe de altă parte, scrierea este una profund filozofică, iar ideile și gândurile personale ale autorului sunt bine delimitate de restul poveștii. La finele lucrării, vom înțelege exact care este menirea acesteia și din ce motiv nimeni nu o putea redacta mai bine decât Bernard. Pe site-ul nostrum, cartea este disponibilă în numeroase ediții, după cum urmează: Meridiane (2003), Univers (2005).