Despre doctorul Raza Kapoor nu se cunosc prea multe detalii însă știm că el a fost printre primii care au explicat ce înseamnă de fapt Ayurveda. Multă vreme nimeni nu a reușit să explice pe înțelesul tuturor cu ce se ocupă acest termen așa că haideți să intrăm împreună într-o lume ce încă de la începutul timpului a reușit să aibă adepți.
Încă din anul 3900 Î.Hr a apărut medicina ayurvedică în rândul indienilor iar în momentul de față toată această știință este cunoscută drept medicină alternativă. Este cunoscută ca cea mai veche practică de medicină iar prima religie ce a adaptat-o a fost budismul. Când aceasta a ajuns în Tibet, a fost combinată cu practicile chinezești și așa a ajuns să conțină și circulația energiei meridiene. Niciodată nu a existat vreo dovadă științifică cum că tehnicile folosite ar fi benefice în tratarea bolilor însă nici că ar face rău. Adesea preparatele folosite conțin mercur sau plumb dar în cantități infime, deloc dăunătoare corpului. De peste două milenii ayurveda a evoluat și în ziua de astăzi se bazează pe diete speciale, meditație, masaj sau yoga, și a ajutat foarte mulți oameni să își recapete spiritul. Totuși, nu mulți vestici practică asta, 80% dintre practicanți încă se află în India, iar cea mai mare problemă este că își asumă titlul de doctori. Într-adevăr, au reușit să rezolve problemele pacienților din ambulatoriu prin ceaiuri sau yoga, însă niciodată nu au primit o diplomă în acest sens. De-a lungul timpului s-a demonstrat că amestecurile de plante au fost benefice în diferite boli, cum ar fi cancerul, însă anumite plante pot avea o acțiune toxică dacă sunt în combinație cu tratamentul medical. Doctorii din întreaga lume au călătorit în Asia pentru a învăța mai multe și la întoarcere au povestit cele văzute acolo. Elveția a înființat o școală în acest sens, însă Marea Britanie a refuzat ideea la începutul lui 1800 și nici până astăzi nu sunt de acord cu ea. Unora le este greu să creadă că totul a pornit de la zei și a fost transmis la înțelepți, precum Buddha, apoi la oameni normali ce au dat de veste mai departe.
Dacă doriți să aflați detalii mai stufoase despre acest domeniu, va invit să studiați edițiile oferite de editura LVB din 1999 sau Axel Springer din 2002.


sus