Cunoscut în societatea modernă pentru pledoariile sale de inițiere în arta masajului, pentru lungile tratate despre energii și atingerea unui grad suprem de tihnă, Rusu se remarcă și prin cărți, care vor trezi simpatia publicului larg. Este atras de psihologie, dar și de puterea științelor oculte încă din vremuri străvechi, iar la maturitate caută să afle fel și fel de secrete tămăduitoare. Trăiește adesea la limita dintre adevăr și iluzie și călătorește de nenumărate ori în India sau Japonia, pentru a cunoaște tainele minții umane.
Este interesat și de scrierile lui Osho, dar și de fel și fel de manuscrise vechi, care vorbesc despre lecuirea sufletului și despre găsirea păcii interioare. Este unul dintre cei mai perseverenți cercetători, iar mai apoi deprinde cunoștințe despre reflexoterapie și masaj. Pornește, alături de mai multe grupuri organizate, în fel și fel de expediții creatoare, în urma cărora își dezvoltă abilitățile și își definește aria de interes.
Manuscrisele sale vin ca o încununare a cunoștințelor dobândite, dar pot fi privite și ca un soi de jurnal, plin de mărturisiri sincere, care ne vor determina să-l urmărim cu interes până la capăt. În concepția scriitorului, sufletul și mintea ar trebui să se găsească într-o perfectă armonie pentru o bună funcționare a individului. De-a lungul vremii, știința reiki a fost exploatată de fel și fel de curioși, oameni de cultură, cercetători și filosofi, iar fiecare a tras propriile concluzii. Implementarea acesteia pe teritoriul european avea să înceapă cu secole în urmă, dar amploarea vine abia odată cu globalizarea și extinderea masei de indivizi interesați de astfel de practici.
Încă din Antichitate, oamenii au căutat să descopere cheia prin care mintea și trupul să funcționeze în armonie completă. Așadar, au apelat întâi la fel și fel de leacuri, la vraci și vrăjitoare, apoi la magi și sfinți închipuiți, la ape magice, la cărți blestemate și la locuri interzise. Au călătorit, veacuri de-a rândul, în adâncurile pădurii, au căutat viața veșnică, au crezut în zeități și duhuri și au inventat fel și fel de descântece. Treptat, au apărut gânditorii pasionați, mai întâi cei care vorbeau ore în șir în piețe publice, apoi pe la curțile regalităților vremii, iar în prezent prin emisiuni televizate.
Omul modern însă, are la îndemână fel și fel de instrumente și fel și fel de metode prin care își poate filtra informația. E drept, forța internetului este copleșitoare și înșelătoare și, de-a lungul vremii, au existat mulți astfel de speakeri motivaționali, care promiteau câte-n lună și-n stele.
Autorul nostru se bazează însă pe studii temeinice și reușește să-și cucerească audiența cu maniera în care pledează pentru definirea unor termeni clari despre filosofia Reiki.
Scrierea de față este foarte căutată în branșă, iar publicul va fi încântat să descopere o nouă viziune despre o știință atât de veche și de controversată. Autorul nostru știe cum să aducă în prim plan cele mai importante principii și reguli ale aceste științe. Pe site-ul nostru, cartea este disponibilă în mai multe ediții, după cum urmează: Univers (1990), Meridiane (2008), ACT & Politon (2011).