Educația financiară în familie a fost întotdeauna un subiect de interes pentru Robert Kiyosaki, investitor și autor american. Cunoscut datorită seriei de 18 titluri intitulată sugestiv „Tată bogat, tată sărac”, investitorul reușește să atingă succesul mondial. Născut în Hawai, fiul unei familii de învățători, avea să își finalizeze studiile la Academia Americană de Marină Comercială. O bună bucată de vreme avea să călătorească prin diferite colțuri ale lumii, iar experiențele trăite i-au servit drept sursă de inspirație pentru operele apărute mai târziu. Pasiunea pentru afaceri avea să îl urmărească încă din copilărie, iar la vârsta majoratului începe să pună bazele primei afaceri.
Duce o lupta cruntă pentru a supraviețui pe piața de afaceri, însă succesul avea să îl prindă din urmă. Multă vreme, investește în educația sa și se axează pe tot soiul de cursuri și seminare de dezvoltare personală ori profesională. Colaborează cu diferite publicații de business și prezintă o viziune complet nouă asupra a ceea ce înseamnă idei de afaceri. Devine fondator al unei organizații internaționale în domeniul educației și se concentrează în continuare asupra afacerilor cu imobiliare. Se pensionează la 47 de ani, însă își dedică restul vieții manualelor educative și îndeosebi celor de dezvoltare personală.
„Tată bogat, tată sărac” avea să fie una dintre cele mai apreciate serii de literatură motivațională, ocupând locul 2 în topul vânzărilor la numai câteva săptămâni de la apariție. Ideile fundamentale aduse de Kiyosaki sunt considerate de-a dreptul revoluționare, iar la baza acestora stă experiența de viață acumulată de marele investitor. Autorul ne vorbește despre diverse posibilități de investire a banilor, despre importanța economiilor, dar și despre legăturile strânse pe care un manager trebuie să le mențină cu angajații săi. La o analiză mai atentă, Kiyosaki vorbește despre un cult al banilor și despre inteligența de care are nevoie un investitor pentru a răzbi în acest domeniu.
Creșterea profitului prin investiții active ori perpetuarea ideilor de business de la o generație la alta sunt idei tratate pe îndelete în carțile lui Kiyosaki. Autorul ne vorbește despre o stabilitate financiară și despre conservarea balanței de putere în favoarea investitorului. Adesea, face referiri la familia sa și povestește pasaje interesante despre tatăl său, care, deși priceput în afaceri, nu a reușit să obțină un progres semnificativ și să obțină astfel o stabilitate financiară. Investiția este cheia succesului spune Kiyosaki, iar atitudinea este arma pe care orice investitor trebuie să știe cum să o manevreze. Scriitorul ne vorbește despre diferența dintre lideri și manageri, aducând în prim plan avantajele muncii în echipă și analizând relațiile dintre angajați și angajatori.
Cartea este un adevărat manual de dezvoltare personală, un ghid în arta afacerilor, un manuscris esențial pentru evoluție. La numai un click distanță, pe site-ul anticariatului nostru, cartea se regăsește în mai multe ediții: Curtea Veche (2019), Curtea Veche (2000), Curtea Veche (2007).