Agatha Christie este la englezi, Clive Cussler este la americani, iar noi o avem pe Rodica Ojog Brașoveanu. Nu este de mirare că aceasta este cea mai cunoscută autoare de romane polițiste din țara noastră având în vedere suspansul și misterul din cele peste 35 de romane vândute cu o viteză ieșită din comun.
S-a născut pe 28 august 1939 în capitală, într-o familie de intelectuali care au avut grijă ca fiica lor să le calce pe urme. A urmat cele mai bune școli, apoi facultatea de drept de unde din păcate a fost exmatriculată și arestată pe motiv că susținea revolta comunistă. A fost o perioadă grea până să reintre din nou în scena avocaturii, însă după un an de muncă într-o fabrică farmaceutică, Rodica a reușit să fie din nou avocată. În lumea literară a întrat în 1971 cu romanul "Moartea semnează indescifrabil" după ce soțul său, actorul Cosma Brașoveanu, i-a observat talentul într-un scenariu pentru televiziune.
Au urmat încă 6 romane pentru ca autoarea să își dea seama că aceasta este menirea ei și să renunțe la cariera de avocată pentru a se dedica întru totul scrisului.
Pe site-ul nostru poți găsi titluri precum "Telefonul din bikini", "Să nu ne uitam la ceas", "O toaletă a la Liz Taylor" și multe altele care cu siguranță îți vor stârni curiozitatea.
Romanul ”Necunoscuta din congelator” a fost publicat în anul 2002 la editura Nemira. Urmează de la aceeași editură edițiile apărute în anii 2006, 2014 și 2018.
Facem cunoștință cu Herald Bălăescu, un angajat al Ambasadei României din Statele Unite ale Americii care se întoarce în apartamentul său din București pentru a-și petrece câteva zile de concediu. Ajuns acasă are parte de o surpriză colosală: în congelatorul său zace un cap de femeie. Acesta speriat anunță poliția și se deschide o anchetă iar încet încet apar și celelalte părți ale corpului femeii pe la ușile vecinilor. Vă întrebați cine ar fi putut face un ca asta? Ei bine această întrebare a alertat toate organele de ordine ale Bucureștiului și descoperirea criminalului devine o acțiune de proporții.
Urmează o serie de personaje, care deși sunt diferite, ele în esență au o mică legătură între ele, provin din același plan și există o serie de încrengături ce îi adună la un loc. De la o doamnă doctoriță până la un proxenet este cale lungă, dar nu și pentru criminal care le-a făcut cadou o parte din victima sa. Inspectorul Dinu Mănescu este responsabil de anchetă, însă pe cât de bine își face meseria pe atât de mari sunt și problemele sale personale. Este un om arătos, educat și stilat dar este burlac ceea ce îl transformă într-o bestie atunci când stă lângă o femeie pe placul său.
Pe parcursul romanului aflăm povești ale tinereții, păcate cruciale și povești de dragoste ce ar emoționa chiar și omul cu cea mai înghețată inimă. În timp ce acestea sunt spuse, criminalul mai face câte o victimă pentru a le da de înțeles că nu și-a luat concediu și vrea să fie totuși descoperit.