Regina romanelor polițiste din România, Rodica Ojog Brașoveanu, aduce în prim plan o nouă poveste palpitantă și plină de mister. Apărută pentru întâia oară în anul 1998, cartea „Poveste imorală” este o lucrare deosebită, care îmbină armonios viața cu moartea, dragostea cu ura, misterul cu strălucirea. În lumea obscură a prostituției, nimic nu este sigur, iar tinerele femei care își vând corpul pe la colț de stradă își riscă viața la fiecare ceas. Străzile din București sunt pline ochi, iar aerul de primăvară domnește peste tot. Când două prostituate sunt găsite moarte, începe o adevărată desfășurare de forțe pentru aflarea făptașului.
Căpitanii Costea și Bădoiu au un caz greu și de această dată, iar cititorii vor fi purtați într-un univers misterios greu de înțeles la prima vedere. Personajele sunt multiple, ba chiar pierdem șirul la un moment dat. Această poveste imorală, după cum o spune și titlul, se complică de la un pasaj la altul. Cine le-a ucis pe cele două tinere și din ce motiv? Să fi fost banii un motiv suficient de puternic încât să justifice fapta aceasta abjectă? Limbajul folosit de Rodica este colorat și pe alocuri stârnește amuzamentul maselor. Cartea șochează și amuză deopotrivă, iar cititorul este cumva captiv în această poveste aflată departe de sfârșit. Nu știm exact unde se va opri această cursă nebună pentru prinderea criminalului, dar suntem măcinați de curiozitate să aflăm deznodământul.
Romanul este cutremurător în detalii și bogat în informații, astfel încât, la un moment dat, ne pierdem și așteptăm un indiciu din partea scriitoarei. Rodica Ojog Brașoveanu nu dorește însă să ne ofere nici un indiciu, nu ne oferă vreo lămurire ori vreo pistă pe care să mergem. Mai târziu însă se înduplecă și ne oferă câteva informații utile. Sursa de inspirație a autoarei va fi, ca de fiecare dată, Agatha Christie, iar romanul capătă accente deosebite și nuanțe întunecoase. Autoarea devine o Miss Marple autentică și reușește să surprindă inegalabilul într-o singură frază. Unde va duce această anchetă și care vor fi rezultatele? Spre final misterul se deslușește și cu greu ajungeam să aflăm cine este asasinul celor două femei.
„Poveste imorală” este un roman tipic scriiturii Rodicăi Ojog Brașoveanu, respectă întru totul șablonul conturat anterior de românca noastră și surprinde audiența cu tot soiul de răsturnări de situație nemaiîntâlnite. Cartea va sta la baza unei ecranizări difuzate de Televiziunea Română și chiar va fi tradusă în peste 5 limbi străine și distribuită masiv, la numai câteva săptămâni de la apariție. Pe site-ul nostru, la numai un click distanță, sunt disponibile mai multe ediții ale romanului, după cum urmează: Nemira (2015), Nemira (1998), Nemira (2007).