Filtre:
Edituri
 Trei(3) Adevar Divin(1)
Pret
  20 - 50 Lei (1)
An aparitie
20082016
Limba
 Romana(4)
Coperti
 Brosate(4)
Colectii
 Psihologie Practica(3)

Filtrează
Carti Ruediger Dahlke
Ordonează
Pagina: 1
Carti Ruediger Dahlke
Despre Ruediger Dahlke

Ruediger Dahlke s-a nascut pe 5 august 1951 in Austria. Este un autor, terapeut si expert in medicina alternativa, cunoscut pentru cartile sale care exploreaza legatura dintre sanatatea fizica si cea mentala. Dahlke este doctor in medicina si psihoterapie si a fost influentat de diverse traditii spirituale, inclusiv cele ale medicinei orientale si psihologiei transpersonale. A studiat la Universitatea din Innsbruck, unde si-a obtinut diploma in medicina. In privinta vietii personale, Dahlke este casatorit si are copii, iar activitatea sa profesionala include nu doar scrisul, dar si organizarea de seminarii si workshopuri in domeniul sanatatii holistice si al dezvoltarii personale.

Ruediger Dahlke a inceput sa publice lucrari in anii 1980. Prima sa lucrare importanta, „Misterele bolilor”, a fost publicata in 1981. A continuat sa scrie si sa publice lucrari in domeniul sanatatii, al psihoterapiei si al spiritualitatii, explorand, de asemenea, legatura dintre corp si minte. Printre lucrarile sale remarcabile se numara „Cartea despre boala” (1985), care analizeaza semnificatiile psihologice ale bolilor, si „Arta de a trai sanatos” (1990), care reflecta principiile unei vieti sanatoase din punct de vedere fizic si psihic. Dahlke a colaborat cu diverse edituri, in principal din Germania, precum „Kailash Verlag”, „Ansata Verlag” si „Random House”. In ceea ce priveste viata sa personala, Dahlke a fost un sustinator al educatiei alternative si al abordarii integrate in sanatate. De asemenea, a fost implicat in organizarea de seminarii si sesiuni de formare pentru a raspandi principiile sanatatii holistice. In ceea ce priveste viata amoroasa, nu sunt disponibile informatii detaliate public despre relatiile sale personale. Dahlke este cunoscut pentru convingerea sa ca sanatatea nu se refera doar la absenta bolii, ci si la echilibrul emotional si spiritual.

Boala ca sansa. Cum sa descifram mesajul ascuns al bolii (1995) - In aceasta lucrare, Dahlke sustine ca bolile nu sunt doar accidente, ci semne ale unor conflicte nerezolvate la nivel psihologic si emotional. Autorul incurajeaza cititorii sa isi exploreze corpul si sa inteleaga mesajul din spatele simptomelor fizice, adoptand o abordare integrativa a sanatatii. Boala ca simbol (2006) - O continuare a lucrarii anterioare, Dahlke aprofundeaza ideea ca fiecare boala are un simbolism specific, iar intelegerea acestuia poate ajuta la procesul de vindecare. El explica cum anumite stari fizice pot reflecta disfunctionalitati in viata emotionala si mentala a unei persoane. Cele 4 fete ale monedei. O metoda simpla pentru a descoperi adevarata cale de mijloc (2013) - In aceasta lucrare, Dahlke propune o metoda practica de auto-ajutor pentru a intelege si rezolva conflictele interioare. El incurajeaza cititorii sa isi descopere adevarata cale de mijloc prin aplicarea principiilor echilibrului intre diferitele fatete ale vietii. Aceste lucrari reflecta viziunea sa holistica asupra sanatatii, in care fizicul si psihicul sunt strans legate, iar boala nu este vazuta doar ca o intamplare negativa, ci si ca o oportunitate de auto-descoperire si crestere personala.

Ruediger Dahlke a fost, in general, apreciat pentru abordarile sale inovative si holistice in domeniul sanatatii, psihologiei si spiritualitatii, dar lucrarile sale nu au fost intotdeauna vazute cu aceleasi ochi de toti criticii literari. Unii l-au considerat un autor care adreseaza probleme importante ale sanatatii dintr-o perspectiva profund umanista, subliniind importanta echilibrului intre minte, corp si suflet. Abordarile sale sunt adesea comparate cu ale unor autori din domeniul psihosomaticii sau al medicinei alternative, iar succesul sau in randul cititorilor se datoreaza tocmai accesibilitatii si aplicabilitatii principiilor sale. Cu toate acestea, unii critici literari si profesionisti din domeniul medical au exprimat rezerve fata de unele dintre conceptele sale, considerandu-le mai putin sustinute de cercetari stiintifice riguroase. Ceea ce pentru unii este o viziune revelatoare asupra legaturii dintre minte si trup, pentru altii poate parea un amestec de idei spirituale si psihologice neconfirmate de dovezi empirice.

Opere: Boala ca simbol, Boala ca sansa. Cum sa descifram mesajul ascuns al bolii, Cele 4 fete ale monedei. O metoda simpla pentru a descoperi adevarata cale de mijloc.
Cărți populare scrise de Ruediger Dahlke: Boala ca sansa

sus