Filtre:
Edituri
 Cartea Romaneasca(10) Tehnica(7) Lider(3) Orizonturi(2) Paul Editions(1) Moderna(1) Humanitas(1)
Pret
  20 - 50 Lei (4)  50 - 100 Lei (1)
An aparitie
19372018
Limba
 Romana(25)
Coperti
 Brosate(13) Cartonate(12)
Colectii
 Cunostinte Folositoare(1)

Filtrează
Carti Sanda Marin
Ordonează
Sanda Marin - Carte de bucate Vezi detalii Sanda Marin - Carte de bucate IN STOC Pret: 22,00 Lei
Sanda Marin - Carte de bucate Vezi detalii Sanda Marin - Carte de bucate IN STOC Pret: 24,00 Lei
Sanda Marin - Carte de bucate. Editie integrala Vezi detalii Sanda Marin - Carte de bucate. Editie integrala IN STOC Pret: 70,00 Lei
Pagina: 12
Carti Sanda Marin
Despre Sanda Marin

Cecilia Maria Zapan (nascuta Simionescu), cea pe seama careia s-au nascut diverse zvonuri in perioada ceausista, a fost cea din spatele pseudonimului Sanda Marin, nume pe care il gasim in cele mai cunoscute carti de bucate. Născută în decembrie 1900, ea a provenit dintr-o familie de intelectuali din Iasi. Reputatul naturalist si geograf  Ion Simionescu a fost tatal sau, care i-a asigurat o educatie buna; a facut scoala la un pension din Dresda. A studiat pianul la Paris si a invatat trei limbi straine: germana, franceza si engleza.

A invatat arta culinara in casa parinteasca, unde se perindau carturari, scriitori, muzicieni, actori, pictori. Tanara s-a casatorit cu Mihai Zapan, doctor în chimie. Datorita abilitatilor sale culinare, dupa casatorie si-a transformat caminul intr-o casa primitoare in care oaspetii erau delectati exclusiv cu creatii gastronomice proprii.

Nesatisfacuta de calitatea cartilor de bucate existente pe piată, pe la inceputul anilor '30 s-a hotarat sa demonstreze cu forte proprii ca si gatitul poate fi o arta. Nefiind prea sigura de succesul cartii, si-a ales un pseudonim care urma sa devina un termen de prima referinta pentru gurmanzi: Sanda Marin. A publicat cartea la editura Cartea Romanesca, unde tatal sau era director.

Pe langa retetele propriu-zise, cartea mai continea capitole destinate nutrientilor din alimente, meniuri pentru diferite perioade ale anului, retete pentru diabetici, precum si informatii despre valoarea calorica a alimentelor. Aceasta carte fost primul manual complet de gastronomie aparut pe piata romaneasca si a avut un mare succes. Cartea a fost reeditata după Al Doilea Razboi Mondial, într-o editie prescurtata si de atunci, periodic, au aparut alte editii. Cartea de bucate a Sandei Marin a devenit celebra si in afara granitelor tarii, fiind tradusa in limbile engleza si germana.

Carti: Carte de bucate, 101 feluri de mancari din cartofi, Super Retete de post economice si usor de preparat, Gateste cu Sanda Marin, Mancari din porumb, Cunostinte folositoare.
Cărți populare scrise de Sanda Marin: Carte de bucate

sus