Sandrone Dazieri s-a născut pe 4 noiembrie 1964 în orașul italian Cremona de unde se va muta când va începe liceul. Se duce în Bergamo pentru a urma școala de bucătari, meserie pe care o va practica timp de zece ani. Citea cu îndârjire încă din copilărie cărți thriller sau science fiction însă nu avea curajul să scrie. Se mută apoi la Milano pentru a studia Științele Politice însă situația sa financiară era atât de precară încât a trebuit să doarmă doi ani în gară. La vârsta de 22 de ani va fi arestat pentru prima oară, iar pedepsele vor continua mult timp din cauza patrulării ilegale pentru drepturi sociale. După ce va absolvi va deveni corector, apoi editor și jurnalist. În 1999 începe seria Gorila care a dat startul genului noir în Italia. Toată lumea a fost captivată și a reușit să ajungă pe primele locuri rapid și nu a durat mult până s-a întâmplat la fel și în restul Europei. Nu toate romanele sale au fost traduse, însă te poți bucura de Regele de arginți și Îngerul până când celelalte vor fi traduse.
Romanul "Ucide-l pe tata" a fost publicat pentru prima dată la editura italiană Mondadori în anul 2014. În limba română apare în același an la editura Crime Scene Press, ediție ce va fi urmată de cea din 2016.
O familie decide să își petreacă ziua la un picnic pe pajiștea Vivaro din apropierea Romei. Tot ceea ce părea a fi un vis frumos s-a terminat însă într-o tragedie pentru că femeia este ucisă iar copilul de șase ani dispare fără urmă. Suspectul cel mai apropiat era tatăl care va fi interogat și anchetat chiar de Colombia Caselli. Ea era în concediu de recuperare după ce nu a putut să rețină un terorist iar asta a afectat-o atât de tare încât nu a mai putut face față la ceea ce se întâmplă. Acum făcea echipă cu Dante Torre, un anchetator neoficial care a avut parte de un trecut tulbure. El a fost victima unui criminal mascat numit "Tatăl" ce l-a ținut sechestrat într-o cuvă de ciment timp de mulți ani. După ce a fost reținut un bărbat, el a rămas cu convingerea că acela nu e suspectul așa că l-a căutat singur pentru a-l prinde odată pentru totdeauna. De data aceasta i se părea că are de a face cu el așa că era intrigat de acest caz dar și precaut. El era un om diplomat, analiza fiecare mișcare și se dădea la o parte atunci când venea un pericol. Colombia în schimb era omul acțiunii, era gata să împuște pe cineva în orice moment și pregătită pentru ce era mai rău. Au parte torturi, anchete și răpiri însă autorul are grijă să nu ne dezvăluie detalii tulburătoare. Suspiciunea că cineva e acolo și îi veghează se desfășoară de-a lungul mai multor capitole iar când veți afla cine este de fapt vinovatul veți fi de-a dreptul șocați.