”Doctorul schelet”, ”Kamikaze spațiali” sau ”Secțiune printr-un oraș bolnav” sunt doar 3 din cele peste 150 de romane scrise Serge Brussolo. Pe vremea când era copil mama sa îi citea zeci de povești și așa a ajuns micul Serge să scrie scurte nuvele încă din școala generală. La liceu însă nu a fost atât de apreciat pe cât ar fi crezut pentru că profesorii simțeau că sunt sfidați. Ajuns la facultatea de Litere, a considerat că prima sa misiune este de a publica ceva, orice, iar în 1979 în revista ”Futurs au présent” apare prima sa nuvelă ”Funnyway” care va câștiga un premiu destul de important următorul an. Temele pe care acesta le-a abordat de-a lungul vieții au fost fantasticul și viitorul. Oameni și animale cu mutații, vremuri post-apocaliptice, fantome sau zombie, sunt doar câteva dintre personajele pe care le vei întâlni dacă decizi că următorul roman este pe placul tău. Autorul a mai publicat și sub pseudonimele de Akira Suzuko sau Zeb Chillicothe însă romanele nu au avut prea mare succes.
Romanul ”Carnavalul de fier” a fost publicat în Franța, la editura Savas Press în 1983. În limba română, romanul a fost publicat pentru prima 10 ani mai târziu de editura Valdo și editura Romcart, fiind urmate de ediția Dexon din 2019.
Planeta a evoluat în viitor atât de tare că acum trăiesc aici doar mutanți, extratereștri și legende. Marțienii acum sunt instruiți în arta cofetăriei și a bijuteriilor însă locuitorii de pe Venus sunt obezi și au puteri speciale. Dacă transpiră din cauza febrei, aceștia pot readuce tinerețea chiar și în cel mai bătrân corp. Vă spuneam și despre o legendă, este cea a pelerinajului Homakaido care a fost creat de adepții sectei Maeștrii Vorbelor și punctul de plecare din Orașul Serbărilor. Aici poți vedea picturi renascentiste, petreceri barbare și artificii subacvatice. În Orașul Oracolelor trăiește David, un bătrânel colecționar care își dorește să readucă tinerețea pe chipul său. Apelează cu încredere la Madonele Juneții însă după ritual o madonă moare ceea ce iscă în oraș o mare furie. Este salvat de Sirce, o femeie ce susține că el are un potențial foarte mare și a fost trimis de Maeștrii Vorbelor pentru a readuce legenda la viață. Cei doi încep să caute indicii despre traseul pe care trebuie să îl urmeze însă își dau seama că maeștrii trebuie readuși la viață, ceea ce lor nu le priește. Se duc în Orașul Serbărilor unde, cândva, înainte de a porni la drum erai binecuvântat de poporul aerului și poporul apei. De ce nu mai există acestea? Toate serbările aveau ca scop ascuns exterminarea lor și au ținut petreceri până au reușit să reducă la zero orice șansă de supraviețuire. În drum spre insula Alusni, pe Marea Piticilor, se întâlnesc cu celebrul cuplu Clithonie din Siracuza și Georges Hubert care au misiunea de a citi în palma piticilor ce formează marea pentru a crea o hartă. Călătoria însă începe să nu mai fie atât de plăcută atunci când resursele de hrană pentru pitici se termină și nava este pe cale de a fi naufragiată. Are să se întâmple un final uimitor iar după spusele lui Tribute, nu ai cum să ratezi acest roman ”arzătoare, vicioase și răpitoare de suflete”.