Filtre:
Edituri
 Paulus(14) Humanitas(13) Dacia(7) Nemira(4) Anastasia(2) Presa Buna(1) Cartex(1) Polirom(1) Encyclopaedia Britannica International(1) Institutul Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane(1) Institutul European(1) De Vest(1)
Pret
  50 - 100 Lei (1)
An aparitie
19912021
Limba
 Romana(23) Portugheza(14) [bilingv]Romana si latina(9) Engleza(1)
Coperti
 Brosate(29) Cartonate si supracoperta(15) Cartonate(3)
Colectii
 Paradigme(3) Intelepciune si Credinta(2) Plural(1) Fi(1)

Filtrează
Carti Sfantul Augustin
Ordonează
Sfantul Augustin - Despre ingeri si oameni Vezi detalii Sfantul Augustin - Despre ingeri si oameni IN STOC Pret: 80,00 Lei
Pagina: 12
Carti Sfantul Augustin
Despre Sfantul Augustin

Nascut in familia lui Patricius, pagan, si a Sfintei Monica, praznuita la 4 mai. Episcop de Hippona, filosof, teolog si doctor al Bisericii. Unele dintre care cele mai importante scrieri ale sale sunt  Confesiuni/Confessiones si De civitate Dei/ Despre cetatea lui Dumnezeu.

In perioada 373 – 383 a predat retorica, prima data la Tagaste si apoi, la Cartagina. Impresionat de Hortensius al lui Cicero, Augustin s-a profilat pe filosofie, A urmat intai maniheismul, apoi scepticismul si in final, neoplatonismul. Fiind foarte inzestrat, a deschis o scoala de retorica la Cartagina; neavand succesul la care se astepta, in anul 384 a plecat la Milano, unde il va cunoaste pe episcopul crestin Ambrozie.

Fiindu-i alaturi si la Milano, mama sa a incercat sa-l determine sa-si paraseasca concubina, care ii nascuse un fiu, si sa se casatoreasca cu o femeie de rangul lui. Insa Augustin a refuzat sa se recasatoreasca, acceptat totusi sa se intoarca acasa. Se opreste insa pe drum si petrece o vreme, impreuna cu cateva rude si prieteni, ca sa se intremeze dupa boala care-i recidivase si ca urmare a emotiei puternice a convertirii si sa-si petreaca in liniste perioada catehumenatului.

La putin timp dupa botezul sau in crestinism, Sfanta Monica a murit, iar Augustin a ramas la Milano, unde a scris mai multe lucrari impotriva invataturilor manihenismului, o secta crestina din care facuse el insusi parte, in adolescenta ta si pe care o abandonase dupa zece ani. Din 390 d.Hr. pana in 410 d.Hr., s-a luptat cu perseverenta pentru a face ca modelul de crestinism creat de el sa triumfe asupra celorlalte forme din Africa.

In 389 a ajuns in orasul sau natal; acolo a intemeiat o comunitate monahala si s-a dedicat studiului Scripturilor. In 391 devine preot la Hippo Regius, iar in 395, episcop. A murit in 430, dupa treizeci si cinci de ani dedicati activitatii episcopale. Prin scrierile sale, episcopul si teologul si-a facut posibila supravietuirea de-a lungul secolelor. Si-a construit o reputatie de scriitor in Africa si dincolo de granitele ei. Volumele esentiale din opera literara a lui Augustin au supravietuit si au iesit intacte din Africa. Se spune ca ramasitele sale pamantesti au fost duse in Sardinia, apoi la Pavia (Italia), unde sunt pastrate intr-un relicvariu si venerate.

Opera: Confessiones (Confesiunile, 397); Predici despre virtutile crestine; Despre rabdare, despre infranare, despre darul perseverentei; Despre viata cea fericita; Despre sfanta feciorie; Despre binele vaduviei; Despre rabdare. Despre adulter; Despre minciuna; Predici la marile sarbatori; Despre ingeri si oameni; De libero arbitrio; De dialectica; De civitate Dei (Despre cetatea lui Dumnezeu, I-X); De magistro; Soliloquia.
Cărți populare scrise de Sfantul Augustin: Confesiuni

sus