Sidney Sheldon s-a născut pe 11 februarie 1917 la Chicago și încă din copilărie a câștigat bani din scris. La vârsta de 10 ani a scris o poezie pentru care a primit zece dolari, apoi la facultate a scris piese pentru cercurile teatrale. Poate că cel mai mare câștig din tinerețe a fost un scenariu de film pe care l-a vândut la vârsta de 17 ani pentru 250 de dolari. Războiul a venit așa că nu a avut de ales și a primit funcția de pilot de avion. S-a descurcat remarcabil iar după a început să lucreze cu teatrele din New York și cu cele de pe Broadway. În 1947 deja avea în palmares Premiul Academiei de Film pentru cel mai bun scenarist și a decis să treacă la nivelul următor, acela de producător. A făcut seriale de televiziune și câteva filme iar la frumoasa vârstă de 50 de ani a publicat prima carte, De cealaltă parte a miezului nopții ce a fost foarte bine primită de public. Printre altele a scris și Chipul fără mască sau Nimic nu durează o veșnicie și așa a ajuns cunoscut în întreaga lumea. Autorul se stinge din viață pe 30 ianuarie 2007 dar lasă în urmă o comoară a filmelor și cărților în care femeile sunt eroine talentate și bine studiate înainte.
Romanul "Stelele strălucesc aproape" a apărut pentru prima dată în 1992 la editura William Morrow. În limba română apare doi ani mai târziu în trei ediții diferite la editura Miron.
Lara Cameron provine dintr-o familie destul de toxică din New Scotland însă asta nu a oprit-o să aibă o carieră de succes. Acum este dezvoltător imobiliar, și este o poveste interesantă despre cum a început. Mama ei a murit la naștere, iar tatăl nu a vrut să o îngrijească pentru că era mai ocupat cu cariera sa de colector de chirii de la pensiuni. După ce și el a murit brusc din cauza unui stop cardiac, Lara a decis să preia afacerea chiar dacă nu știa nimic despre ea. Unul dintre chiriași fusese Charles Cohn, ce văzuse în Lara un mare potențial de business așa că nu a stat pe gânduri și i-a ianat direct un contract de construcție. Pentru a asigura pensiunile face un contract prin care își garantează propria viață așa că trebuia să exceleze până la moarte. Succesul vine treptat și uneori greu dar ajunge pe culmile succesului, se mută la Chicago și primește porecla Fluturele de fier. Îl cunoaște pe marele pianist Philip Adler și se și căsătoresc însă de abia acum ghinionul are să o aducă la primul nivel.
Din păcate criticii nu au văzut potențialul în aceastā carte, atât Kirkus Review cât și Publishers Weekly au spus că este citibilă și că nu există nici un punct culminant. Totuși, nu aș putea spune același lucru și chiar dacă nu am experiență în domeniu, pot să mă bucur de o lectură bună.