Jurnalistă și scriitoare română, avea să devină una dintre cele mai controversate și influente personalități ale lumii artistice din țara noastră. Este distinsă cu mai multe premii de-a lungul vremii și apreciată la nivel european pentru scrierile sale. Lucrează, în paralel, cu mai multe redacții și reviste și chiar pune bazele unor emisiuni pentru copii, difuzate de Radio România.
Este, încă din copilărie, pasionată de scris și reușește să publice primele însemnări încă din tinerețe. Apoi, se dedică numai carierei de jurnalist independent și lucrează cu mai multe redacții și ziare din România. Devine o figură cunoscută și participă la numeroase concursuri, decernări de premii și gale ale Televiziunii Române.
Lucrările sale sunt privite cu scepticism în branșă și este adesea criticată că ar fi copiat alți autori renumiți. Totuși, numele mari ale literaturii o vor aprecia și îi vor oferi suport enorm pentru zeci de ani.
Lucrarea de față este una dintre cele mai căutate scrieri pe care Kerim avea să ni le ofere. Cartea conține o multitudine de povești dedicate celor mici, dar care vor încânta și publicul adult. Lucrarea este diferită, plină de fel și fel de trimiteri către alte opere celebre, iar autoarea se inspiră adesea din Creangă sau Petre Ispirescu. Totuși, autoarea noastră este duioasă, plină de naivitate și determinată să ne arate o nouă manieră literară, originală. Copilăria și maturitatea se îmbină într-o manieră extraordinară în lucrarea scriitoarei noastre, dar trimiterile către alte etape ale vieții sunt și ele diverse și pline de farmec.
Mai multe povești, diverse și pline de candoare se reunesc sub vraja literară a Silviei Kerim. Talentul său jurnalistic se resimte și de această dată, iar duioșia se vede încă de la primele paragrafe. Nu cunoaștem prea multe detalii despre sursele de inspirație pe care le-a avut autoarea în redactarea acestei lucrări, dar se spune că s-ar fi inspirat din copilăria trăită la bunici șl din micile bucurii cotidiene, dar și din întâlnirile cu oameni care i-au schimbat viața. Emția ne va copleși încă din primele paragrafe, iar cei mici vor fi încântați de felul în care decurge povestea.
Fiecare capitol este unul nou, neatins, plin de surprize, iar Kerim este copleșitoare în afirmații și idei. Astfel, vom afla date noi, vom călători în timp și vom privi înainte către alte universuri imaginare.
Imaginile vizuale sunt construite extraordinar, susținute de explicațiile autoarei și de o forță evocativă fără precedent. Adesea, suntem curioși să vedem dacă asemănările cu Creangă sunt valabile și vom fi încântați să aflăm că acestea sunt puternice și reale.
Cartea va fi adaptată pentru o serie de desene animate și chiar pentru un mini serial difuzat pe mai multe platforme. Ulterior, scrierea va fi tradusă în mai multe limbi de circulație internațională, iar numele româncei noastre va căpăta greutate în literatura europeană.
Pe site-ul nostru, la numai un click distanță, cartea poate fi găsită în mai multe ediții, după cum urmează: Carminis (2014), Facla (1990).