Eficienta in 7 trepte

Edițiile aflate acum în stocul anticariatului PrintreCarti.ro - Comandă online!

Alte titluri publicate de același autor:


Stephen R. Covey - Eficienta in 7 trepte
Stephen Richard Covey a fost un important om de afaceri, autor și profesor originar din statul american Idaho. A obținut licența în administrarea afacerilor apoi un doctorat în Educație religioasă. Prima sa carte a publicat-o în 1970 și a avut titlul Rădăcinile spirituale are relațiilor umane însă nu a avut prea mare succes. Totuși, următoarea pe lista, despre care vom vorbi mai jos, a reușit să uimească. Pe lângă activitatea scriitoricească, Covey a început să susțină și seminarii online din 2009, pentru a ajuta oamenii ce se află în pragul crizelor existențiale.
Cartea "Eficiența în 7 trepte" a apărut pentru prima dată în 1989 la editura americană Free Press. În limba română apare la editura Allfa în 1990, 1995, 2000 și 2009.
S-a vândut în peste 40 de milioane de exemplare și a reușit să devină un ajutor de nădejde pentru toți cititorii. Când și varianta de audio-book a apărut, a devenit cea mai vândută din Statele Unite ajungând la peste un milion de exemplare. În 2011 a primit titlul de "Cea mai eficientă carte de business" și chiar și Bill Clinton este un mare fan al acesteia. Fiul autorului, Sean Covey, a publicat la scurt timp o variantă simplificată pentru adolescenți ce nu s-a bucurat de un succes la fel de mare însă a avut un impact puternic.
Totul începe cu ideea de perspectivă. Trebuie să înțelegem că există șanse enorme ca două persoane să vadă același lucru într-un mod diferit. După ce ne obișnuim cu acest aspect începem să intrăm cu pași repezi în cei șapte pași. Unul dintre ele este proactivitatea. Asta înseamnă asumarea responsabilității în fața persoanelor din jurul nostru. Trebuie să învățăm să reacționăm conștient, adică să nu dăm apă la moară nimănui pentru că mai rău vom face. Un alt pas este prioritatea obiectivelor. Există obiective urgente, importante urgente dar nu importante sau neimportante. După ce facem un tabel și introducem datele, vom observa cum multe dintre obiective pot fi eliminate sau altele trebuie să ajungă în fruntea listei. V-ați întrebat vreodată cum ar fi să înțelegeți voi înainte de a avea pretenția de a fi înțeleși? În primul rând trebuie să ascultăm activ, să fim empatici și apoi să ne reamintim de ceea ce spuneau filosofii greci despre etos, patos și logos. Poate că cel mai important aspect din această carte este programarea mentală asupra abundenței. Întotdeauna trebuie să gândim că avem destul resurse pentru a ne ajunge pe o anumită perioadă de timp, că putem face mai mult sau că suntem capabili de orice ne propunem. Mai ales în afaceri, această mentalitate este una foarte sănătoasă ce s-a dovedit să aibă rezultate mari. Gândiți-vă doar cum ar fi să vă incepeti ziua cu "Astăzi este posibil orice. Sunt capabil întotdeauna de mai mult. Pot să ajung acolo unde mi-am propus", în loc de "Ce zi grea ...".


sus