Anima Mundi, Pe o singură voce sau Mergi unde te poartă inima sunt doar trei dintre zecile de romane cu care Susanna Tamaro a reușit să cucerească publicul. S-a născut în orașul italian Trieste într-o familie de origine evreiască ce nu a fost deloc iubitoare sau grijulie. După ce urmează Centrul Experimental de Cinematografie începe să colaboreze cu Salvatore Samperi, apoi cu televiziunea RAI. În 1991 publică primul sa carte, un roman pentru copii ce a avut succes. În 1994 publică Mergi unde te poartă inima ce va fi apogeul carierei sale și va vinde peste 15 milioane de exemplare. A câștigat numeroase premii, printre care Pen, Barbi Colombino sau Angelo Narducci și a reușit să devină cea mai apreciată autoare de origine italiană contemporană.
Romanul "Ascultă glasul meu" a fost publicat pentru prima dată la editura italiană Rizotti în anul 2006. În limba română apare la editura Litera în 2017 și 2018. De asemenea, este continuarea romanului "Mergi unde te poartă inima" și spune povestea din punctul de vedere al nepoatei Olgăi. Pe scurt, fiica Olgăi a rămas însărcinată după o noapte de aventură în Turcia și nu a dorit să aibă grijă de copil. Olga a încercat din răsputeri să îi ofere o copilărie fără griji și cu multă dragoste dar asta s-a întâmplat doar până ce ea a ajuns pe patul de moarte. Îi lasă și o scrisoare în care îi explică toate secretele din trecut iar asta o va afecta.
Întoarsă acum din America plină de întrebări și mânie, trebuie să aibă grijă de bunica ei ce a avut un accident vascular cerebral și începe să își piardă facultățile mentale. După decesul eu și citirea scrisorii, începe o misiune de descoperire a familiei sale și primul pas este de a căuta în lucrurile mamei sale, Ilaria. Află că făcuse un avort ilegal în 1969 și se întoarce la numele tatălui pentru a nu fi judecată. Fata își caută tatăl și descoperă că a renunțat la facultate și trăiește singur și cu datorii extrem de mari. Avea idei exagerate despre lume, susținea Darwinismul cu tot sufletul, își ura familia și mai ales pe fiica sa despre care a aflat prin intermediul unei scrisori. Dezgustată de acest comportament, decide să rupă orice legătură cu el dar să își viziteze totuși rudele din Israel. Este întâmpinată de unchiul ei, Gionata, și de fiul lui, Arik, și încep să vorbească ca și cum s-ar cunoaște de o viață. De la ei află că tatăl său s-a sinucis și a căutat-o cu disperare înainte de a o face însă nu este singurul lucru marcant ce îi va da din nou viața peste cap.