Gestapo scrisă de Sven Hassel a fost publicată pentru prima dată în anul 1963 și este cea de-a V-a carte scrisă de autorul danez.
Cărțile lui Sven Hassel sunt scrise într-o manieră deosebită, la persoana I, în care cititorul are parte din plin de ororile războiului alături de umorul (câteodată macabru) al personajelor.
În afară de Sven, cărțile includ personaje reale ca Alfred Kalb, "legionarul" (ex-membru al Legiunii străine franceze); Wolfgang Creutzfeldt, un om gigant poreclit ironic "Micuțul" ; subtilul hoț Joseph Porta; vechiul sergent Willie Beier, "Bătrânul" ; Julius Heide, un fost ofițer SS și un fanatic nazist, Barcelona Blom, un veteran de ambele părți ale războiului civil spaniol; Mecanicul Șef Wolf și Sergentul Hoffman, un subofițer tipic german al perioadei NCO.
Aceștia servesc pe cele mai multe fronturi din nordul Finlandei, frontul rusesc (de mai multe ori), Italia (Monte Cassino), Grecia (Drum sângeros către moarte), în Balcani, precum și Normandia (Lichidați Parisul) în timpul invadării Normandiei. Multe secțiuni din cărți se bazează pe pre-viețile războiului, atât civile cât și militare, sau pe faptele lor (mai ales cele care implică beție și criminalitate măruntă).
Gestapoul e spaima tuturor. În clădirea sumbră aflată pe Prinz Albrechtstrasse dispar fără urmă dușmanii Reichului. Realitatea bate imaginația și teroarea poate atinge culmile cele mai abjecte. Oamenii devin fiare dominate de frică și cruzime. Groaza pe care o inspiră Gestapoul seamană izbitor cu aceea stârnită de NKVD-ul sovietic.