Tara Goleman este una dintre cele mai apreciate scriitoare pe care literatura universală avea să ni le ofere. Scrierile sale extraordinare ne vorbesc despre un echilibru emoțional pe care mulți dintre noi îl căutăm vreme îndelungată. În scrierile sale, autoarea are darul de a aduce emoțiile în prim plan și de a le evalua cu putere. Este atrasă de relațiile interumane și ne vorbește despre modul în care indivizii se raportează unii la alții. Reușește să scrie cu patos de fiecare dată și să ne poarte într-o călătorie fascinantă despre om și despre puterea vindecătoare care zace în fiecare dintre noi.
La o analiză mai atentă, lucrările Tarei nu sunt, nici pe departe, unele simple. Este atrasă de subiectul alchimiei emoționale încă din copilărie și reușește să se raporteze diferit la subiecții despre care scrie cu atâta patos. În încercarea sa extraordinară de a duce mai departe psihologia indivizilor, reușește să creioneze acest inedit manuscris.
Lucrarea sa este una dintre cele mai apreciate și mai bine primite pe piață. Ea ne vorbește despre cele mai grele momente din viața noastră și despre cum trebuie să ne raportăm la ele și să le înțelegem. Există frumusețe dincolo de ură și există viață după suferință, spune autoarea. Și are dreptate! Ea analizează fiecare caz în parte și supune psihologiei emoționale fiecare eveniment important prin care ea sau apropiații trec de-a lungul timpului.
Este axată pe tehnica meditației și pe un soi de calmare a minții. Ea consideră că toate reacțiile noastre pot fi controlate relativ ușor cu ajutorul minții. Fiecare eveniment remarcabil naște în noi o anumită emoție. Tristețe, bucurie, entuziasm, fericire – toate acestea ne compun ca indivizi. Dar știm să le recunoaștem? Știm să le acceptăm?
Ei bine, se pare că autoarea vorbește despre o recunoaștere a emoțiilor, despre o acceptare și despre o asumare a acestora. Acceptarea furiei este, de exemplu, un pas extrem de important pentru un coleric. Trăirea anxietății este, de asemenea, un pas esențial pentru un ipohondru. Toate aceste sensibilități ne vor marca și ne vor determina să înțelegem mai bine natura umană.
Autoarea explică simplu, pe înțelesul tuturor și are darul de a lăsa publicul să înțeleagă în tihnă fiecare capitol, oferindu-i câteva momente de respiro. Lucrarea vine într-o perioadă complexă, într-o vreme în care asaltul tehnologic este uriaș, iar ecranele acaparează mințile.
Cartea este plină de povești subtile, sinceră și redactată într-un stil incredibil. La un pas de această relatare, stă mărturia proprie a autoarei, care are darul de a ne primi în viața ei și de a ne transpune în fiecare eveniment important. Tara ne învață să ne tratăm fricile, să ne tratăm anxietatea, să ne acceptăm temerile și să ne iubim defectele. Ea ne învață, în fond, să iubim viața, cu bune și rele și să facem loc pentru mai bine. Cartea va fi vândută ca bestseller la numai câteva săptămâni de la apariție, iar pe site-ul nostru este de găsit în mai multe ediții: Curtea Veche (2005), Curtea Veche (2008), Meteor Press (2010).