Thomas Mann a fost un important scriitor german, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1929. S-a născut pe 6 iunie 1875, în orașul Lübeck din nordul Germaniei. A fost al doilea dintre cei șase copii ai familiei Mann, provenind dintr-o familie de burghezi înstăriți și cultivați.
Mann a crescut într-un mediu cultural bogat, tatăl său fiind un om de afaceri de succes și mama sa provenind dintr-o familie de artiști. A avut o educație aleasă, studiind la școli de elită și apoi la Universitatea din München și la Tehnica din München.
Cariera literară a lui Thomas Mann a început în anii 1890, când a publicat primele sale povestiri și recenzii literare. A devenit cunoscut pentru stilul său sofisticat și pentru explorarea complexă a temelor precum sexualitatea, moartea, religia și politica. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără romanul "Moarte la Veneția" (1912), în care explorează tema iubirii interzise și a deteriorării morale, și "Muntele vrăjit" (Der Zauberberg, 1924), un roman filozofic despre decaderea Europei înainte de Primul Război Mondial.
În perioada nazistă, Thomas Mann, ca și alți membri ai familiei sale, a fost un critic vocal al regimului și a trăit în exil în Elveția și apoi în Statele Unite ale Americii. În timpul exilului, a continuat să scrie și să publice opere majore, cum ar fi romanele "Doctor Faustus" (1947) și "Iosif și frații săi" (Joseph und seine Brüder, 1943-1946).
După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Mann s-a întors în Germania și a trăit în München până la moartea sa, pe 12 august 1955. Moștenirea lui Thomas Mann constă în operele sale literare complexe și influente, care au abordat teme universale și au influențat generații de scriitori și cititori.
Povestea începe în Roma, unde călugărul Clemens anunță sunetul clopotelor care răsună în întregul oraș. Clemens, mișcat de "spiritul povestirii" (un termen folosit des în lucrările ulterioare ale lui Mann), îi introduce cititorului evenimentele care au condus la sunetul clopotelor, adică sosirea lui Gregory în Roma și încoronarea sa ca Papă.
În Flandra, ducele Grimald, văduv de 17 ani, își îndeamnă fiica Sibylla să se căsătorească pentru a încheia o alianță cu un rege vecin. Sibylla, atrasă doar de fratele său, Wiligis, respinge dorințele ducele. După moartea ducelelui, fratele și sora devin amanți, iar Sibylla află că este însărcinată cu copilul fratelui său.
Gândind la sinucidere din rușine pentru ceea ce au făcut, fratele și sora se întorc la consilierul lor loial, cavalerul Eisengrein, care sugerează ca Wiligis să se alăture Cruciadei ca o modalitate de ispășire a păcatelor sale. După nașterea copilului lor, el sugerează în continuare să lase pruncul să plutească în derivă într-un butoi sigilat. Deși la început nu au încredere în sfatul lui Eisengrein, Sibylla și Wiligis își dau seama că nu au altă opțiune. Wiligis pleacă și este ucis înainte de a ajunge chiar la Massilia (Marsilia modernă). Sibylla își dă copilul în grija Mării Nordului, unde presupune că va pieri.
Butoiul care conține bebelușul este găsit de doi pescari în Canalul Mânecii, iar aceștia îl iau, împreună cu bebelușul și o tabletă pe care Sibylla a pus-o în butoi, pe insula unde locuiesc. La întoarcerea lor, cei doi pescari sunt opriți de Gregory, abatele mănăstirii Agonia Dei. Gregory citește tableta și înțelege importanța copilului. El decide apoi să plătească unuia dintre pescari o sumă fixă în fiecare lună dacă pescarul va crește copilul ca pe al său. Pescarul, uimit de suma generoasă pe care preotul o oferă, acceptă propunerea.
Ani mai târziu, copilul s-a transformat într-un tânăr. Din afecțiune, Abatele îl numește Gregory și pare că tânărul se va alătura mănăstirii și va rămâne printre frați pentru tot restul vieții. Din păcate, tânărul Gregory se angajează într-o bătaie cu pumnii cu fratele său adoptiv și în acest moment află secretul originilor sale, care până atunci îi fusese ascuns. Abatele îl duce pe tânărul Gregory în celula sa și îi arată tableta din butoi, iar tânărul află că mama și tatăl său erau, de asemenea, soră și frate. Șocat de revelație, tânărul Gregory hotărăște să-și caute părinții pentru a atenua suferința pe care presupune că o simt.
Gregory pornește spre continent cu binecuvântarea Abatelui și devine mai târziu campionul orașului mamei sale în "Războiul Cererii" care a urmat după ce un pretendent respins pentru afecțiunile mamei sale a decis să recurgă la forța militară. Gregory învinge pretendentul și (fără să știe) își ia mâna mamei sale în căsătorie. După căsătorie, cei doi dau naștere la două fiice.
Cartea se încheie cu o întâlnire între Gregory și mama sa. Sibylla, neștiind că Papa Gregory este fiul ei, merge în Roma pentru a-și mărturisi viața păcătoasă și pentru a cere iertare. Gregory, recunoscând-o instantaneu, îi oferă liber această iertare. Mama/soție și fiu/soț își iartă unul celuilalt și Gregory găsește un loc pentru ambele sale mame și pentru una dintre surorile sale în cadrul Bisericii.
Romanul "Der Erwählte" de Thomas Mann a fost publicat pentru prima dată în anul 1951. Acesta a fost publicat de editura Fischer Verlag în limba germană.