Verena Kast s-a născut pe 24 ianuarie 1943 într-un mic orășel elvețian. În primă fază a vrut să devină profesoară, lucru ce s-a și împlinit după ce și-a dat masteratul în psihologie, filosofie și literatură. A predat la Universitatea din Zurich și la Institut C. G. Jung până în 2020. A început să studieze psihologia durerii în procesul de terapie și de asemenea să îl citească pe Jung și așa a ajuns să țină conferințe despre acest lucru, dar și despre vise, frici sau depresie. A fost membru onorific al Consiliului Psihologilor din Lindau și cu această ocazie a dezvoltat școala lui Jung, lucru pe care l-a exprimat și în cărțile sale. Din păcate nu toate sunt traduse în limba română, dar printre titlurile de care vă puteți bucura se numără Fiicele tatălui, fii mamei, Doliul și separarea și Depășirea de sine.
Cartea "Umbra din noi" a apărut pentru prima dată în anii '90 în limba germană. In limba română apare la editura Trei în 2013 și 2020.
C. G. Jung a explicat în operele sale despre cum intuiția umană poate fi împărțită în două părți: umbra și persona. Cuvântul persona provine încă din Grecia antică și înseamnă intrarea în rol a unui om. În psihologie a ajuns un cuvânt foarte cunoscut pentru că pe de o parte înseamnă eul propriu și pe de altă parte înseamnă felul în care ne vad alții. Umbra se referă la părțile pe care nu le putem accepta în noi, pe care nu le asumăm și nu le dorim. Poate că deja ați înțeles că vorbim de lumina și întunericul din noi ce au fost studiate atâta vreme că au început să se îmbine. Umbra apare chiar și când cel mai mic sentiment negativ apare, indiferent că este vorba de propria persoană sau alții. Chiar și Freud a analizat acest aspect și a fost printre singurii ce au reușit să și rezolve ceva. Cum făcea asta? Prin ședințe de hipnoză sau pur și simplu prin discutat și săpat în inconștient. În primul rând trebuie să învățăm cum să gestionăm persona pentru că altfel nu avem cum să ne gândim la umbră. Umbra e partea aia din noi care ar vrea să iasă la suprafață în multe momente dar creierul nostru nu o lasă și o oprește prin varii metode. Dacă ne-am concentrat cu toții spre a fi oameni mai buni, spre a arăta lumii nu ceea ce vrea să vadă ci ceea ce trebuie să vadă uman în noi poate că nu am mai avea motive să ne gândim la asta. Totuși, trebuie să vă întreb: voi când v-ați arătat ultima dată umbra și persona?