Walter Anderson este cunoscut la nivel internațional pentru lucrările sale pline de farmec, dar îndeosebi pentru scrierile motivaționale pe care le aduce în atenția publicului. Cursurile sale sunt predate în cele mai înalte universități ale lumii și sunt sursă de inspirație pentru autorii din întreaga lume. Născut în Statele Unite, susține mai multe prelegeri în universitățile de profil și reușește să atragă atenția asupra laturii de dezvoltare personală.
Este atent la maniera în care se formează individualitatea umană și pune accent pe maniera în care se leagă relațiile interumane. O bună bucată de vreme, face parte din grupul de pușcași marini ai SUA și se gândește serios la o astfel de carieră. Ulterior, se reorientează către scris și așterne pe hârtie o serie de lucrări incredibile, care vor prinde bine la public și vor fi apreciate la nivel internațional. A fost reporter de investigații și a lucrat pentru reviste precum New York Times, iar articolele sale au fost bine primite.
Este pasionat de latura dezvoltării personale și dorește să împărtășească cu cititorii săi ideile pe care le are și să expună astfel noțiuni și curente noi. Sentimentele, trăirile și emoțiile sunt exploatate extraordinar de autorul nostru, iar cititorii sunt curioși să afle cât mai multe.
„Curs practic de încredere” este un ghid conceput cu atenție și inspirație, care ne vorbește despre încrederea dintre indivizi și despre nevoia omului de a crea relații stabile cu ceilalți. Lucrarea de față este plină de învățături, menită să ne determine să înțelegem raporturile dintre indivizi și cum să relaționăm cu cei din jurul nostru.
Încrederea este esențială în viața de zi cu zi. Fie că vorbim despre încrederea de sine ori despre încrederea în ceilalți, acest concept ne va urmări în toate sectoarele vieții noastre. Anderson ne propune o analiză lucidă, structurată sub forma a 20 de texte, care ne vor deschide hotarele imaginației și ne vor determina să conștientizăm anumite stări, sentimente și evenimente cu care ne confruntăm. Autorul ne vorbește despre relațiile amoroase pe care le legăm de-a lungul timpului, despre frustrare și frică, despre regrete și furie, despre toleranță și neputință, despre visuri și realități. Toate acestea sunt atent aduse în atenția noastră, iar scriitorul își concentrează inspirația în acest manuscris extraordinar.
Lucrarea este plină de învățăminte utile, așternute cu grijă pentru public și pline de realism. Cumva, suntem purtați într-o lume nouă, pe care nu am cunoscut-o până acum și care ne determină să privim curioși spre viitor. Câteva trimiteri către alte culturi și câteva explicații amănunțite ale conceptului de încredere ne vor fi de folos în partea de final a scrierii. Autorul ne vorbește despre demoralizarea lumii moderne, despre lipsa empatiei și despre cum încrederea se construiește greu, în luni ori chiar ani și este și mai dificil de conservat.
Opera de față ajunge între cele mai vândute scrieri de dezvoltare personală, iar numele scriitorului va fi poziționat între cei mai renumiți autori ai acestui gen de literatură. Tradusă în peste 30 de limbi de circulație mondială, lucrarea poate fi găsită pe site-ul nostru în mai multe ediții, după cum urmează: Curtea Veche (2000), Curtea Veche (2013).