Psiholog, scriitor și jurnalist american, Wayne Dyer cunoaște faima internațională cu o lucrare, care la prima vedere a trecut neobservată, intitulată „Zonele tale eronate”. După acest prim val de celebritate, reușește să ajungă în topul preferințelor consumatorilor de carte și cu alte scrieri din același gen. Bună bucată de vreme, ține tot felul de conferințe motivaționale și vorbește în mai multe universități despre relația dintre indivizi și despre reacțiile psihicului uman la schimbare. Ajunge să călătorească în afara țării sale datorită scrierilor abia publicate, iar experiențele de pe tărâm european îi vor servi drept sursă de inspirație pentru alte manuscrise. Este, probabil, cel mai citat psiholog al vremurilor moderne și reușește să cucerească prin ideile sale inovative și spiritul dezinvolt folosit în redactarea lucrărilor.
Obține diploma de doctor în consiliere si psihoterapie și este acceptat ca profesor la o universitate din New York. Continuă cu clasele motivaționale și îndruma multe generații către o dezvoltare personală extraordinară, iar, mai apoi, participă numeroase interviuri televizate ale postului BBC. Este, de asemenea, prezent în emisiunile format TEDX, difuzate peste tot în lume, iar celebritatea sa sporește pe zi ce trece. Lucrările scrise de Dyer au la baza o poveste inspirațională și sunt, adesea, preluate din experiența personală a scriitorului. Astfel, acesta încearcă să ne transmită cele mai bune învățături sustrase dintr-o situație cu care s-a confruntat. Scrise într-un limbaj simplu, fără prea multe trimiteri la literatura de specialitate, lucrările americanului sunt accesibile oricărei nișe de public.
„Puterea intenției” este una dintre cele mai căutate cărți semnate de scriitor, iar la baza acestei stă experiența cumulată a scriitorului. Manuscrisul apare pentru întâia oară la 1 februarie 2004 și este primit cu succes pe piața literară, ba chiar se epuizează rapid. Lucrarea vorbește despre relațiile dintre indivizi, despre sentimentele contradictorii ale acestora și despre raportarea subiecților la o situație neprevăzută. Dyer analizează în cele mai mici detalii viața cotidiană și ne expune tot soiul de exemple de empatie, neputință și răzvrătire a spiritului. De asemenea, autorul vorbește despre cele două fețe ale omului și despre cum acestea sunt aspectele care influențează viața oricui. Înțelegem pe parcursul călătoriei că este necesară o armonie interioară pentru mai bune rezultate la exterior. Avem, de-a face cu tot soiul de explicații ale scriitorului, care stau drept argument al ideii sale de bază. Trebuie să subliniem aspectul meditativ al scrierii și să scoatem în ev evidență dorința scriitorului de a determina cititorul să își cunoască mai bine semenii și intențiile acestora. Dyer ne vorbește despre aceasta putere a intenției și aduce în discuție momente mici, aparent nesemnificative, din viață și expune impactul acestora asupra viitorului și parcursului nostru emoțional și mental. Lucrarea va sta la baza unei serii televizate și va servi drept sursă de inspirație pentru scriitorii noi în branșă, iar pe site-ul nostru poate fi găsită în mai multe ediții: Curtea Veche (2006), Curtea Veche (2013), Curtea Veche (2019).