Werner Keller s-a născut pe 13 august 1909 în sătucul german Nutha. A fost de o inteligență aparte, a studiat ingineria și medicina apoi și-a îndreptat atenția spre drept și a studiat în 4 țări. A făcut parte din Ministerul lui Albert Speer și a reușit să salveze viața a mii de evrei pentru că a organizat un grup anti-nazist la Berlin. Bineînțeles că Partidul Nazist nu a stat degeaba și l-a condamnat la moarte prin spânzurare. În 1945 colegii săi au reușit să îi amâne pedeapsa și să îl trimită la închisoare unde a stat pentru câteva luni. După război a fost jurnalist și scriitor și a locuit în Hamburg, unde a publicat adesea sub numele de Norman Alken.
"Și totuși Biblia are dreptate" a apărut pentru prima dată în 1955 în limba germană. În limba română apare trei ani mai târziu, ediție ce va fi urmată de Litera în 2009 și 2011.
După ce a călătorit în lung și în lat pentru a citi din bibliotecile diverselor culturi, autorul a ajuns la concluzia că evenimentele biblice ce au avut loc acum peste 2000 de ani s-au întâmplat. Toate locurile descrise din Palestina sunt reale, drumuri, instituții și păduri sunt exact cum le-au descris apostolii, să nu mai spunem și de personaje. Acest drum a fost deschis în 1843 de cercetătorul Paul-Emile Botta ce a făcut săpături în Mesopotamia și a găsit rămășițelor regelui Sargon al II-lea, cel ce a dus Israelul unde e în ziua de astăzi. Pe Nil au fost descoperite dovezi că populația orașelor Piton și Ramses au trăit în sclavie doar pentru simplul fapt că erau evrei, și tot ei au descoperit locul unde au trăit Saul și David. Când vine vorba de Noul Testament, lucrurile sunt și mai clare. Ultimul drum al lui Iisus Hristos se remarcă acum cu ușurință și steaua pe care Fecioara Maria a văzut-o a fost cercetată din punct de vedere astronomic. Oamenii de-a lungul timpului au încetat să creadă în existența acestor lucruri însă odată ce văd dovezile cu proprii ochi, poate vor reuși să revină la creștinism. Nu trebuie să credem că această cartea vrea să ne facă să ne schimbăm percepția despre trecutul nostru, ci mai degrabă să înțelegem cultura omului și a vechilor popoare estice. Cum putem să înțelegem predicile apostolilor și ale lui Hristos dacă nu le identificăm în spațiu și timp? Biblia a fost tradusă în peste 1600 de dialecte și este cea mai cunoscuta carte din lume, veche de mii de ani și atât de interesantă. O pot citi de la cei mici la cei mai în vârstă, sau o puteți recitii în diferite etape ale vieții pentru că mereu veți înțelege altceva. Acum vă las să descoperiți singuri cum câteva sute de pagini au schimbat lumea creștinismului și au reușit să aducă în scenă și pe cei numiți atei.